Denizli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

12:43 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Prof. Dr. Cevat Akşit Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla erkeklere karanfil dağıttı.

Farkındalık oluşturmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, Gazi Bulvarı'nda erkeklere karanfil dağıttı. Karanfili alan erkekler, bunu yanlarındaki kadınlara hediye etti.

Karanfil dağıtımı sonrasında öğrenciler adına basın açıklaması yapan Muzaffer Ahmet Ünlü isimli öğrenci, kadına istismarın erkekler üzerinden yapıldığını, bu yüzden erkeklere karanfil dağıttıklarını belirtti.

Kadının toplum içindeki değerini güçlendirecek bir anlayışı ilke edinmek ve geliştirmek zorunda olduklarını vurgulayan Ünlü, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz bu süreçte kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet farklı boyutlar kazanmaktadır. Her geçen gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadınlara yönelik taciz, tecavüz, istismar ve işkenceler bizleri vicdanen derinden yaralamaktadır. Savaş bölgelerinde işkence gören ve tecavüze uğrayan on binlerce kadın gözler önünde sessiz çığlıklarla yok oluyor. Bizler 'Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitmiş olursunuz.' anlayışından hareketle kadınlarımızın her alanda başarılı olabilmesi için desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.