Denizli

Denizli'de yanan ormanlık alan ağaçlandırılacak

19:24 21 Mart 2018
Denizli'de yanan ormanlık alan ağaçlandırılacak

Sarayköy ilçesinde geçen yıl orman yangını çıkan alanda törenle ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde geçen yıl ormanlık alanda çıkan yangında zarar gören 500 hektarlık alan 830 bin fidanla tekrar yeşerecek.

Denizli Valisi Hasan Karahan, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, bu coğrafyayı vatan yapmanın bazen kan dökmekle, bazen de ağaç dikmek ve toprağa su vermekle olduğunu söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da fidan dikimi yapılacak ormanlık alana, geçen yılki yangında görevliyken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden belediye personeli Hüseyin Avcı'nın adının verileceğini belirtti.

Bir ağaç daha fazla dikerek geleceği daha güzel hale getirmek için çalıştıklarını anlatan Zolan, şunları kaydetti:

"O gün Orman Bölge Müdürlüğü yangın için seferber oldu. Biz de belediye olarak yapılan talep sonucunda tüm araçlarımızı buraya sevk edip yangını söndürme arzusundaydık. Çok şükür, şu kalan ormanlar o mücadelenin eseridir. O mücadele olmamış olsaydı, o yangın bu ormanı tamamen yok edecekti ama bugün yok olan ağaçların yerine her bir metresi korunarak fidanlar dikiliyor. Büyükşehir olarak olağanüstü destek ile burada olmak istedik. Her yıl düzenlenen fidan dikim törenlerine bu güzelliklerle katılıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.

Törene, Orman Bölge Müdür Vekili Ahmet Demirci, görev şehidi Hüseyin Avcı'nın eşi Hacer Avcı ile çocukları Tuğçe ve Murat Avcı, ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.