Denizli

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

19:01 23 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 23 Nisan'ın, yeniden dirilişin ve ayağa kalkışın adı olduğunu kaydetti.

Ramazanoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920'nin Cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı, millet egemenliğinin geleceğe, yani çocuklara emanet edildiği, tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

TBMM'nin kurulduğu 23 Nisan'ın aynı zamanda yeniden dirilişin ve ayağa kalkışın adı olduğunu aktaran Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"TBMM'nin açıldığı günün çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi, onlara duyulan güvenin ve verilen önemin ne kadar büyük olduğunu bizlere göstermektedir. Türkiye, kurtuluş mücadelesi yıllarında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarına sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla coğrafyasında bir tasavvur ortaya koymuştur. Ülkemiz sanki bir çocuğun masumiyeti ve umuduyla bölgedeki barış ve kardeşliğin inşası için çalışmakta, dünyanın neresinde olursa olsun başta yetim çocuklar olmak üzere dört bir tarafa şefkat elini uzatmaktadır. Çocukların savaş ve açlık ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri dünyanın da geleceği adına elzemdir. Biz Türkiye olarak ekmeğimizi, oyuncağımızı, kardeşlik duygularımızı ülkemize sığınan çocuklarımızla paylaşmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz."

Ramazanoğlu, bu anlamlı günü çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitleri saygı ve şükranlanı dile getirerek, "Geleceğin güvencesi olan tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.