Denizli

Denizli'de engellilerin askerlik heyecanı

13:57 11 Mayıs 2018
Denizli'de engellilerin askerlik heyecanı

Denizli'de "Engelliler Haftası" kapsamında 71 engelli, yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı.

Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törende askeri elbiselerini giyen engelli gençlere bir süre komutanları eşliğinde temsili askerlik eğitimi verildi.

Ailelerin de sevinç gözyaşlarıyla izlediği törende engelli gençler, ellerini Türk bayrağı üzerine koyup yemin etti.

11. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, yaptığı konuşmada, kalpleri askerlik coşkusuyla çarpan engellilerin gönüllerindeki bu hasreti dindirmek amacıyla yapılan organizasyonda 71 gencin yemin ederek Mehmetçik olduğunu ifade etti.

Vatan hizmetinin her Türk'ün hakkı ve ödevi olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Bugün yaşayacağınız bu tecrübeyi ömür boyu unutmayacağınızı düşünüyorum. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam asker oldunuz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk milletinin kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ailelerinize ve sizlere uğurlu olsun."

Engelli piyade er Önder Arıkan ise şerefli askerlik görevlerini yapmalarını sağlayan TSK'ya teşekkür etti.

Bayrağın gölgesinde and içecekleri için her zamankinden daha güçlü ve gururlu olduklarını belirten Arıkan, "TSK'nın bize sağlamış olduğu bu imkan ile analarımız mutluluk gözyaşı döküyor. Bugün engelli olsak da bu kutsal peygamber ocağında şerefli üniformanın içindeyiz. Şanlı Türk bayrağının ve vatanımızın mukaddes nöbetini bir gün de olsa tutmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz." dedi.

Engelli askerler, törenin ardından aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.