Denizli

Pamukkale Belediyesinden Tematik Kent Orman Projesi

21:38 15 Mayıs 2018
Pamukkale Belediyesinden Tematik Kent Orman Projesi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hazırladıkları Tematik Kent Ormanı Parkı Seyir Tepesi Projesi'nin bin 451 proje arasından birinci olduğunu söyledi.

Gürlesin, Tematik Kent Orman Projesi'nin tanıtımı dolayısıyla bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Kınıklı Mahallesi'nde 405 dekar alana sahip kent ormanı projesinin 2016 yılında başlayan bu süreç olduğunu ifade eden Gürlesin, şöyle dedi:

"Projemiz, Türkiye genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığına sunulan bin 451 proje içerisinde tematik kent ormanı özelliği anlamında birinci konumda. Şu ana kadar sunulan bin 451 projesi içerisinde tematik olarak yapılan en büyük kent ormanı özelliğini taşımakta. Proje, beş etaptan oluşmakta. Birinci etap olan Şelale Park'ı inşallah temmuz ayında halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İkinci etabımız el sanatları ve kır lokantası. Bunu da ağustosta hizmete sunacağız. Üçüncü etabımız Gençlik Vadisi ve Horoz Köy. Özellikle şehir dışından gelen misafirlerimizi gönül rahatlığı ile götürebilecek yerlere yenisi kazandıralım istedik. Bunu yaparken de Denizli horozunun burada olması gerektiğine inandık. 40 dönümlük Gençlik Vadisi'nin yanı sıra 13 dönümlük Horoz Köy'de 27 metre yüksekliğinde yapılacak horoz heykeli, şehrin her yerinden görülebilecek."

Projede Sonsuz Bahçe ile Renkli Orman ve Kültür Evleri'nin de olduğunu dile getiren Gürlesin, "Tüm etaplarımızı inşallah 2019 yılının mayıs haziran aylarında bitirmeyi planlıyoruz. Tamamı aktif olarak kullanıldığında aynı anda 10 bin kişiye hizmet etmesi hedeflenen alanda çalıştırılacak 150 kişiyle istihdama da katkı sunacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.