Denizli

"Ramazanın güzellikleri, yüreği yaralı insanlarla paylaşılmalı"

15:53 16 Mayıs 2018
"Ramazanın güzellikleri, yüreği yaralı insanlarla paylaşılmalı"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Ramazan ayının Türkiye ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Filiz, ramazanın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, vicdani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü bir şekilde yansıdığı, sosyal yardımlaşmanın arttığı, birlik ve beraberliğin canlandığı, manevi kurtuluş ve bereket ayı olan, 11 ayın sultanı ramazana erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ramazan ayının, paylaşmanın, dayanışmanın, hatırlamanın ve gönüllere girmenin eşsiz fırsatı olan bir ay olduğunu vurgulayan Filiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayı, diriliş mevsimi, tövbe mektebi, huzur ve dayanışma medeniyetidir. Ramazan, 'inanarak ve karşılığını yalnız Allah'tan umarak ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır' müjdesinin gerçekleşeceği rahmet ve bağışlanma ayıdır. Ramazan, dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah'ın lütfuna mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, nimete ulaşamayan insanların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği oruç ayıdır. Ramazan ayı, sosyal hayatta dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanmasına ve Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelenmesine vesile olur. Fert ve toplum olarak merhamete, sevgi ve saygıya, birbirimizi anlamaya muhtaç olduğumuz günümüzde, ramazan ayının insanların yalnız kendi dünyalarında, kendi hanelerinde, kendi sofralarında yaşadıkları bir neşe olarak kalmaması, güzelliklerin yoksullarla, yetimlerle, kimsesizlerle ve yüreği yaralı insanlarla paylaşıldığı bir ay olmasını diliyorum. Ramazanın ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.