Denizli

Milletvekili Tin, yağıştan zarar gören tarlaları inceledi

19:41 31 Mayıs 2018
Milletvekili Tin, yağıştan zarar gören tarlaları inceledi

AK Parti Denizli Milletvekili ve adayı Şahin Tin, Sarayköy ve Buldan'da aşırı yağmur ve dolu nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Tin, Denizli'de birkaç gündür devam eden yağmur ve dolu yağışı nedeniyle bazı ekili alanlarda oluşan hasarı yerinde görmek ve çiftçilerle bir araya gelmek için Sarayköy ve Buldan'ı ziyaret etti.

Sarayköy'ün Ahmetli Mahallesi'nde üreticilerle bir araya gelen Tin, pamuk tarlalarında inceleme yaptı.

Ahmetli, Tosunlar, Uyanık, Caber, Ada, Kumluca, Hasköy, Acısu, Acıdere, Hisar ve Gerali mahallelerindeki arazilerde pamuk, zeytin, nar, yonca, buğday, mısır, sebze, üzüm bağlarının aşırı yağmur ve dolu nedeniyle zarara uğradığı bilgisini alan Tin, çiftçilere devletin yanlarında olduğunu, hasarlarının karşılanacağını söyledi.

Buldan'ın Yenicekent Mahallesi'nde de çiftçilerle görüşen Tin, Buldan merkez, Yenicekent, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallelerinde dolu nedeniyle üzüm bağları ile zeytinliklerde kayıplar yaşandığı bilgisini aldı.

Tin, inceleme ve görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinin yaşanan afetlerin hemen ardından bölgede inceleme yaparak hasarı yerinde tespit ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üreticimiz rahat olsun. Devletin ilgili kurumları duruma hakim. Afetin nerelerde ve hangi düzeyde olduğu kayıt altına alınıyor. Hükümetimiz gerekeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sıkıntıların giderilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüm. Kendisi bizzat alakadar olacağına ve işlemlerin mümkün olduğunca süratli tamamlanacağına dair güvence verdiler. Biz de konunun yakın takipçisi olacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.