Denizli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:02 14 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Makine Sanayici İş Adamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, Türk milletinin, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkmasının, hain hesaplara 15 Temmuz dersi olduğunu kaydetti.

Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini karanlık bir çukura itmek isteyen FETÖ'nün, tarihte eşi benzeri olmayan bir ihaneti ile karşı karşıya kalındığını, uluslararası terör örgütlerinin yerli işbirlikçisi olan FETÖ tarafından vatan evlatlarının şehit edildiğini belirtti.

Cumhuriyetin temel ilkelerine, demokrasiye ve milli egemenliğe karşı hain kalkışma eylemine şahit olunduğunu vurgulayan Sarı, şunları ifade etti:

"Ancak Türk milletinin, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkması, hain hesaplara 15 Temmuz dersi oldu. Darbe girişimi sonrası Türk toplumu büyük bir travma yaşadı. Fakat bu travma Türk milletini yıldırmadı. Geçen 2 yıllık süreçte üretim hatları hiç durmadı. Biz 16 Temmuz 2016 günü olduğu gibi sonrasında da üretimden, ülkemizden ve mücadelemizden asla vazgeçmedik. Üretimin, ilerlemenin durmadığının net göstergesi, enerji tüketim rakamlarındaki, istihdam rakamlarındaki ve ihracat rakamlarındaki sürdürülebilir artıştır. Ülkemizin ekonomik anlamdaki kurtuluşunun üretimden geçtiği felsefesi ile hareket ederek, kentimize yeni sanayi alanları kazandırmanın mücadelesi içerisinde olduk. Bu zorlu süreçte üretimden ve yatırımdan hiçbir zaman vazgeçmeyen sanayicilerimize şükran borçluyuz.

Memleketimiz için şehadet mertebesine yükselen, korkmadan canlarını veren asker, polis veya sivil şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına sabırlar, gazilerimize şifalar diliyorum. 15 Temmuz'u unutmamalı ve unutturmamalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.