Denizli

Dokumacılar Pazarı, Buldan'a geri döndü

14:29 08 Ağustos 2018
Dokumacılar Pazarı, Buldan'a geri döndü

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacıların ürünlerini teşhir etmelerini sağlamak için pazar kurulmasına karar verildi.

Buldan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli'de her hafta pazartesi günleri eski zahire pazarı üstünde açılan Denizli Dokuma Pazarı'nın yol çalışmaları nedeniyle yıkılacak olması, pazarda sergi açan dokumacıları yeni arayışlara yönlendirdi.

Denizli Dokuma Pazarı'nda sergi açarak satış yapan dokumacıların pazar taleplerine yanıt vermek üzere Buldan'da bir pazar kurulmasına karar verildi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Ertekin ile çok sayıda dokumacı ve esnafın katılımıyla düzenlenen toplantıda Buldan Dokuma Pazarı'nın pazar günleri Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezinde (BELKÜM) açılması kararlaştırıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, yaptığı değerlendirmede dokumanın merkezi konumundaki ilçede yıllar sonra dokuma pazarının tekrar açılacağını, bunun ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Pazarda satış yeri açacak olan esnaftan herhangi bir ücret almayacaklarını ifade eden Gülbay, kış aylarında da pazarın eski hükümet konağı binasında açılmasını planladıklarını aktardı.

Bu pazarda küçük üreticilerin de ürünlerini sergilemesini istediklerini kaydeden Gülbay, ticaretin internet üzerinden yapılır hale gelmesine rağmen ürüne dokunarak almak isteyen tüccarlarla ev tekstili ihtiyaçlarını karşılamak isteyen çok sayıda vatandaşın pazara ilgi göstermesini beklediklerini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.