Denizli

Denizli'de Yediler Türbesi restore edildi

19:25 10 Ağustos 2018
Denizli'de Yediler Türbesi restore edildi

Denizli'de Selçuklular döneminde yaptırılan Yediler Türbesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 10 yıldır kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdürdüğü İlbade Mezarlığı bitişiğindeki Yediler Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı.

Beylikler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi değerlerin bulunduğu ve Türk tarihi bakımından çok önemli eserlerin keşfedildiği bölgede restorasyonu tamamlanan türbe ziyaret edilebilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlbade Mezarlığı'nda kazı ve restorasyon çalışmaları yaptıklarını, bugüne kadar binlerce mezar taşının üzerindeki yazıtların kayıt altına alınıp, zarar görenlerin onarıldığını söyledi.

Geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtarıp şehir yaşamına yeniden kazandırdıklarını belirten Zolan, şöyle konuştu:

"Köklerimizin olduğu, manevi değerlerimizin bulunduğu ve atalarımızın ebedi istirahatgahları buradadır. Görevimiz, bize bu toprakları yurt eden ecdadımıza sahip çıkıp eserlerini korumaktır. Denizli'nin geçmişine tanıklık eden yapıları restore ederek yok olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin manevi kimliğini yansıtan eserlerden olan Yediler Türbesi'ni restore ederek Denizli'nin manevi kimliğine kazandırılmasını sağladık."

- Yediler Türbesi

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2014 yılında kültür varlığı olarak tescil edilen Yediler Türbesi'nin Selçuklular döneminde yaptırıldığı biliyor.

Türbedeki 7 mezarın o dönem bölgede yaşayan İnanç Bey ailesine ait olduğu tahmin ediliyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.