Denizli

"Aşure, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesi"

18:34 19 Eylül 2018
"Aşure, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesi"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, aşurenin, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesi olduğunu kaydetti.

Filiz, hicri takvimin ilk ayı muharremin 10. günü olan Aşure Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Aşure Günü'nün birlik ve beraberliğe, dayanışma ve kaynaşmaya vesile olmasını diledi.

Aşurenin içerisinde bir araya gelen birbirinden farklı nimetlerin aynı ortak ve güzel bir tada katkı sağladıklarına vurgu yapan Necip Filiz, şu ifadelere yer verdi:

"Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesidir. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü bu gelenekle, aynı sevinci, aynı tasayı beraberce paylaşmaya devam etmektedir. Bazı önemli tarihi olaylara mazhar olan Aşure Günü'nün berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir. Hicri 61. yılın 10 Muharrem gününde Kerbela'da Peygamber Efendimizin torunlarından Hüseyin'in, onunla beraber 70'ten fazla birçoğu ehlibeyt olan insanın şehit edildiği bir gün. Kerbela'da Hazreti Hüseyin ile şehit edilenleri bir kez daha rahmetle, minnetle ve duayla yad ediyorum. Allah'ı sevmenin yolu, Allah Resulü'nü sevmekten, onun ailesini ve ehlibeytini sevmekten geçiyor. Hazreti Hüseyin efendimizin yolu Allah'ın ve Kuran'ın yoludur. Haksızlara karşı susmayanların yoludur. Asırlardan beri Hz. Muhammed ve ehlibeyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.