Denizli

Sarayköy'de 85 aile konut hayaline kavuştu

15:01 28 Eylül 2018
Sarayköy'de 85 aile konut hayaline kavuştu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sarayköy Belediyesi işbirliğiyle ilçede yapılan 84 konutun sahibi, gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

İlçede yapımı devam eden 410 konuttan stoklarda kalan 85 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezinde kura çekiliş töreni düzenlendi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, törende yaptığı konuşmada, Sarayköy'ün gelişen, büyüyen projelerle 4 buçuk yıldan bu yana hak ettiğini alan bir ilçe haline geldiğini belirtti.

Altyapıyla tüm şehrin tamamının değiştiğini dile getiren Özbaş, şunları ifade etti:

"Yüzde 97 altyapımız bitti. Hiçbir ilçede olmayan doğal gaz bu şehre geldi. TOKİ konutlarımızda da doğal gaz hizmetimiz mevcut. Doğal gaz ile ısınan ilk vatandaşlarımızın içerisinde sizler de yer alacaksınız. Bu büyük projeleri ilçemiz ile buluşturan önceki dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye, değerli AK Parti milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a ve ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Birçok yeniliği Sarayköyümüzle buluşturduk. Merkez ilçelerimiz olan Pamukkale ve Merkezefendi gibi metropol, vizyon ilçelerine artık aday bir şehir geliyor. Ben şimdiden hak sahiplerimizi kutluyor, konutlarında mutlu ve huzurlu oturacakları nice güzel günler, yıllar diliyorum."

İsmi çıkmayanların üzülmemesini söyleyen Özbaş, "TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde 2. etap TOKİ konutları proje çalışmaları için görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu da kura ile 85 konutun hak sahiplerinin belirleneceğini belirterek, "Yedekler ve asiller olacak. Şu anda konutların yapımı devam ediyor. Müteahhit firmamızdan aldığımız bilgiye göre aralık ayı içerisinde konutlar teslim edilecek. 2+1 24 konut, 3+1 ise 61 konutumuz var. Şimdiden tüm hak sahiplerimizin mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde konutlarında yaşamalarını temenni ediyorum." diye konuştu.

Kura çekiminde 3+1 konutların hak sahiplerinden biri olan 32 yaşındaki İlknur Tatlı, "Çok dua ettik. Bize çıkması için merakla beklerken ismimizi gördük. Çok mutlu olduk. Evlilik hazırlığındaydık ve bir evimizin olacak olması bizi çok mutlu etti." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.