Denizli

AK Parti'den sokak hayvanlarına yuva

19:00 08 Ekim 2018
AK Parti'den sokak hayvanlarına yuva

AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile AK Parti İl Gençlik Kolları teşkilatının sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oluşturmak için gerçekleştirdiği etkinlikte, kedi ve kuşlar için yaptırılan yuvalar parka yerleştirildi.

AK Parti İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile İl Gençlik Kolları teşkilatlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte, partili gençler hayvanların yaşam hakkını korumak ve sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete dur demek için Çamlık Parkı'ndaki kedi ve köpeklere mama verdi.

Organizasyonda AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerinin geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla hurda malzemelerden yaptıkları kedi ve kuş yuvaları da parkta uygun alanlara yerleştirildi.

AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saliha Deveci, aslında bu etkinliği 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde planladıklarını, ancak gelen şehit haberlerinden dolayı ertelediklerini belirterek, bu vesileyle de şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.

Hayvanların yaşam hakkını korumak ve sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete dur demek için farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Deveci, şunları söyledi:

"Bu tür etkinliklerin belirli günlerde değil sürekli yapılması gerekiyor. Sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanlarının yanında olmanın, onları sevmenin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz. Hayvanları korumak sadece görev değil inancımızın, insanlığımızın da gereğidir. Hayvanlar bir mal değil candır, onlar bizlere Allah'ın bir emanetidir. Hayvanlara su vermek, onları sevmek, doyurmak, yaralarını sarmak, onları korumak adeta bir ibadettir. İnsanın, hayvanın, doğanın sonsuza dek birlikte yaşamı birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu döngünün bozulmasına izin vermemeliyiz. Çocuklarımıza hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Hayvanları koruyalım derken aklımıza sadece kedi, köpek vb. hayvanlar gelmemeli, bunlarla sınırlı kalmamalıdır. Ne yazık ki günümüzde insan eliyle pek çok canlı türünün nesli tükenmeye yüz tutmuş, doğal alanlar tahrip edilmiştir. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünyada yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için birbirimize ihtiyacımız var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.