Denizli

Denizli'deki şiddetli yağış

16:27 10 Ekim 2018
Denizli'deki şiddetli yağış

Denizli'de dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli yağışta esnafın kurtardığı yavru kedi, sabah saatlerinde telef oldu.

Bayramyeri'nde sele kapılarak sürüklenen yavru bir kedi, çevredeki esnaf tarafından kurtarıldı.

Sokakta yaşaşan yavru kediyi havluya sarıp fön makinesiyle kurutan esnaf, bakımını yaptıktan sonra otobüs durağına bıraktı. Ancak fazla su yutup üşüyen yavru kedi sabah saatlerinde telef oldu.

Yavru kediyle ilgilenen esnaftan Onur Çoban, yavru kedinin telef olmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Çoban, dün akşam sel sularıyla uğraşırken komşusunun yavru kediyi getirdiğini belirterek, "Bayağı da su yutmuş ve karnı da şişmişti. Biz onu görünce dükkanları falan bıraktık. Can daha önemli, mal bir şekilde yerine konur. Kediyi kenara koyduk, güzelce kuruladık, sonra saç kurutma makinesi, havlular ve peçetelerle kuruladık. Biraz müdahale ettik ama saat de geç olmuştu ve ortalık da biraz duruldu. Güzelce kuruladıktan sonra otobüs durağında ışığın altına bir yere koyduk. Üzerini de güzelce havlu ile örttüm ama çevresini de açık bıraktım ayağa kalkarsa kendi imkanlarıyla çıksın diye. Ama sabah gelip baktığımızda maalesef ölmüş. Yapabileceğimizi yaptık ama kurtaramadık." diye konuştu.

Esnafltan Fatma Gül Filiz de dün akşam saatlerinde kedi sesi duyduğunu, dışarı baktığında diğer esnaf arkadaşların kediye müdahale ettiğini gördüğünü belirterek, "O kadar bağırıyordu ki vicdanım el vermedi. Birlikte peçete, fön makinesi ve havlu ile kuruladık. Daha sonra yüksek bir zemine koyduk. Biraz başında bekledim, sevip okşadım, sakinleşsin diye. Sonra insanların çok olduğu bir yere, otobüs durağına götürdük. Sabah kedinin öldüğünü görünce çok üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Denizli'de dün akşam etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basmış, trafikte aksamalar yaşanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.