Denizli

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek

19:49 15 Ekim 2018
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı son derece önemli bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Tefenlili, oda binasında Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve TOBB'a bağlı ilçedeki oda başkanlarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2002'den sonra fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde ettiğini, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesinin sağlandığını vurgulayan Tefenlili, şunları ifade etti:

"Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan 'Enflasyonla Mücadele Programını' son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle topyekun bir duruş sergileyerek elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir."

Bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa etkisinin de o kadar büyük olacağını dile getiren Tefenlili, reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlara kadar tüm Türkiye'nin aynı hedefe kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tefenlili, şöyle konuştu:

"Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekun mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas Ticaret Odaları olarak tüm üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki Denizli olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.