Denizli

Denizli'de 127 firmaya fiyat denetimi yapıldı

18:17 19 Ekim 2018
Denizli'de 127 firmaya fiyat denetimi yapıldı

Denizli'de, haksız fiyat artışları, stokçuluk ve fiyat etiketi uygunsuzluklarına karşı 1 Eylül'den itibaren 127 firmanın denetlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, özellikle son 2 aylık süreçte vatandaşları rahatsız eden haksız fiyat artışları, stokçuluk ve fiyat etiketi uygunsuzlukları yaşandığı ifade edildi.

Haksız fiyat artışları, stokçuluk ve fiyat etiketi uygunsuzluklarına karşı valilik gözetiminde Denizli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 1 Eylül'den bugüne kadar 127 firmada 758 ürünün denetlendiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu firmaların 23'ünden savunma istenmiş olup, 3 firma haksız fiyat artışı konusunda Ticaret Bakanlığı'na bildirilmiştir. Ayrıca fiyat etiketi yönetmeliğine aykırılığı saptanan 14 firmaya idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Fiyat etiketi yönetmeliği aykırılığı nedeniyle verilen idari yaptırım kararları valiliğimiz tarafından uygulanmakta olup, haksız fiyat artışları ile ilgili uygulanacak olan idari yaptırım kararları Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacaktır. Ayrıca yine Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından 4703 sayılı ürünlere ilişkin teknik mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasına dair kanun kapsamında 33 firma (Kırtasiye-Deterjan) denetlenmiş olup 10 firmadan 10 adet numune ürün alınıp incelemeye gönderilmiştir. Bu numune ürünlerden 5'inde aykırılık tespit edilmiş olup konuya dair işlemler kanun çerçevesinde devam etmektedir. Bu konulara dair valiliğimiz gözetiminde Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından Herhangi bir fırsatçılığa izin vermeden kanunlar çerçevesinde denetimler devam etmekte olup bir aykırılık ve uygunsuzluk tespit edilmesi durumda gerekli idari yaptırım kararları anında uygulanmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.