Denizli

"Küresel saldırıların panzehiri yerli ve milli üretim"

18:21 22 Ekim 2018
"Küresel saldırıların panzehiri yerli ve milli üretim"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonomik alanda gerçekleşen küresel saldırıların panzehirinin, yerli ve milli üretim ile büyüme olduğunu belirtti.

Tin, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin tarihinin en ağır saldırılarından birisine daha maruz bırakılmak istendiğini ifade eden Tin, şunları kaydetti:

"İzahı ekonomik ifadelerle mümkün olmayan ancak ekonomi üzerinden yapılan siyasi saldırı karşısında dirençli davranarak yaklaşık iki ay gibi kısa bir süre içinde büyük ölçüde durumu kontrol altına almayı başardık. Döviz kurunda yaşanan hızlı yükselişin piyasalarda büyük bir sarsıntıya sebep olması beklenirken durumun süratle normal seyrine çekilmesi, Türkiye'nin karşılaştığı sorunları çözme yetisinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ekonomimize yapılan saldırı karşısında milletimiz ve devletimiz kenetlendi. Bunun neticesinde de iki ay gibi kısa bir sürede durumu kontrol altına alarak ekonomimizi ayakta tuttuk. Bu yaşanan gelişmelerin ekonomik sebepler ve dengelerle izah edilebilir bir durum olmadığı çok açık ve nettir ancak bir gerçek var ki o da şudur, küresel saldırıların panzehiri yerli ve milli üretim ile büyümedir."

Tin, yerli ve milli büyümenin özel sektör eliyle daha da gelişmesi ve güçlenmesi için müteşebbislerin önünün açıldığına dikkati çekerek. "Araştırma, geliştirme ve üretim yapan yerli müteşebbislerimizin önünde engel teşkil eden taşları tek tek kenara çekerek yollarını açtık. Hatta bu evrelerde yaşadıkları süreçleri kolaylaştırmak adına destekler vererek ellerinden tutup yürümelerini ve ilerlemelerini sağladık." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.