Denizli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

15:30 27 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Denizli Valisi Hasan Karahan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Karahan, mesajında, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü ve tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyetin, tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış yüce Türk milletinin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ile kurulduğunu vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyete uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış, aziz milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını büyük bir gururla haykırmıştır. Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli engeller çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir."

Ülke için zenginlik olan farklılıkları ayrılıklara dönüştürmeye çalışanların olduğuna işaret eden Karahan, "Kadim kardeşliğimizi sabote etmeye, vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara feraset sahibi milletimiz dün olduğu gibi bugün de hak ettiği cevabı verecek güce, kudrete ve azme sahiptir. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz, Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.