İtibar'ın Nisan sayısı çıktı

İtibar Dergisi'nin 19. sayısında Hattat Savaş Çevik'le hat sanatı üstüne ve şair Said Yavuz'la şiir görüşüyle ilk kitabı etrafında yapılmış kapsamlı iki söyleşi de yer alıyor.

İtibar'ın Nisan sayısı çıktı
İtibar'ın Nisan sayısı çıktı
GİRİŞ 01.04.2013 13:23 GÜNCELLEME 01.04.2013 13:23

İtibar'ın 19. sayısı olan Nisan sayısı Hasan Aycın'ın imzasını taşıyan bir çizgiyle açılıyor. Ardından Süleyman Çobanoğlu'nun "Amasyalı Uzman Çavuşun Semiz Eşkıyaya Şöyle Bir Baktığıdır" şiiri geliyor. Bu sayıya şiirleriyle katılan diğer isimler ise Tuba Kaplan, Fatma Şengil Süzer, Nurettin Durman, Adem Turan, Murat Sözer, Nadir Aşçı, Halil İbrahim Polat, Orhan Özekinci, Belya Düz, İsmail Kılıçarslan, Esra Elönü, Mehmet Efe, Dilek Kartal, Senai Demirci ve Ahmet Edip Başaran.

Bu sayının öykü sayfalarında Cemal Şakar'ın "Kendisi Bir Upuzun", Kâmil Yeşil'in "Gözyaşımın Rengi", Aykut Ertuğrul'un "Yok Kimse Yok" ve Akif Hasan Kaya'nın "Nusret" adlı öyküleri yer alıyor.

Hat Sanatı ve Şiiri Merkeze Alan İki Söyleşi

İtibar'ın Nisan sayısında iki söyleşi yer alıyor. Hattat Savaş Çevik'le yapılan, "İslam Sanatı Daima Soyut Güzelliğin Peşinde Olmuştur" başlıklı söyleşi gelenekselden moderne hat sanatını merkeze alıyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan ilk şiir kitabı Yüzümün Çocukluğu'yla dikkatleri üzerine çeken şair Said Yavuz ise derginin diğer söyleşi konuğu. Yavuz, "İnsan Şiire Ne Kadar Yetenekli Olursa Olsun, Yaralanmadan Yazamaz" başlığını taşıyan söyleşisinde samimi bir dille şiir serüvenini ve poetikasını ortaya koyuyor. Ayrıca Ahmet Edip Başaran'ın "Yüzümün Çocukluğu" yazısı da Yavuz'un şiirine dair çekilen fotoğrafın netleşmesini sağlıyor.

Düşünce ve Edebiyat Yazıları

Nisan sayısının düzyazı sayfaları Hüsrev Hatemi'nin "Şiirimizde Ubeydullah Efendi Belki de Ölmemiştir" başlıklı renkli yazısıyla açılıyor. Yazılarıyla ilk kez İtibar'da yer alan Ömer Lekesiz "Mustafa Kutlu'nun Üç Deseni", İhsan Fazlıoğlu ise "Meta-Fizik'e Durmak" yazılarıyla bu sayının öne çıkan isimlerinden. İbrahim Paşalı, Neşe Kutlutaş, Berat Demirci, Lütfi Bergen, Atasoy Müftüoğlu, Ercan Yıldırım, Furkan Çalışkan, Suavi Kemal Yazgıç ve Abdullah Harmancı, bu sayıya yazılarıyla katılan diğer isimler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak