Yedi İklim Nisan sayısı bayilerde

Yedi İklim Nisan sayısıyla kültür, sanat ve edebiyat dünyamıza katkılarına devam ediyor.

Yedi İklim Nisan sayısı bayilerde
Yedi İklim Nisan sayısı bayilerde
GİRİŞ 06.04.2015 12:57 GÜNCELLEME 06.04.2015 14:40

Uzun bir süredir yayın hayatına devam eden ve 301.sayıya ulaşan Yedi İklim Nisan sayısı, Osman Bayraktar’ın “Dergilerin Yaşı” adlı selamlama yazısıyla açılışı yapıyor. Osman Bayraktar, sosyal varlıklar olarak gördüğü dergilerin yaşlandıkça biriktirdikleri kültürel argümanların önemine dikkat çekiyor. Tabii bunu yaparken de yeniliklere açık olmanın önemini de vurguluyor.

301. sayının ilk sıralarında derginin şiir hanesinde Şakir Kurtulmuş, Seyfettin Ünlü, Serdar Kacır, Hüseyin Alemdar, Mehmet Özger, Abdurrahman Ekinci, Berat Bıyıklı ve Muhammed Cemal Ünal gibi usta ve genç şairler dikkat çekiyor. Geleneksel şiirde Veysel Akdoğan Ebu Talib b. Abdulmuttalib’in Divanından çevirilerine kaldığı yerden devam ediyor.

Hattat Mustafa Cemil Efe  “El-Aziz” hattı ile, Hasan Aycın ve Raziye Yıldız çizgileriyle dergiye görsel yönden katkılarını sürdrüyorlar.

Nisan sayısında Ahmet Sait Akçay’ın araştırmacı-yazar Salman Sayyid ile Charlie Hebdo ve düşünce özgürlüğü üzerine yaptığı röportaj gündemdeki gelişmelerle ilgili farklı bir bakış açısı kazanmamızı sağlıyor.

Derginin bu sayısına Nurettin Durman “Sezai Karakoç İstikbali İşaret Eder”, A. Cüneyt Issı “Yabancılaşma Açısından Bahaeddin Özkişi’nin Bazı Hikâyeleri” ve Hüner Şencan “ İkinci Kapı” adlı inceleme yazılarıyla katkıda bulunuyorlar.

Bu sayıda 41. ila 77. sayfalar Türk edebiyatının genç ve güçlü öykücülerinden Nuhan Nebi Çam’a ayrılmış. Tam bir dosya niteliği taşıyan bu bölümde Ali Haydar Haksal, Necip Tosun, Osman Koca, Hüseyin Akın, Mehmet Özger, Sema Dural, Fatma Kevser Sümer, Hamide Coşkun, Nabi Çömez başta olmak üzere birçok isim Nuhan Nebi Çam hikâyeleri üzerine düşüncelerini kaleme alıyor. Dosyanın devamında geleneksel format devam ediyor. Nuhan Nebi Çam’ın “Boşluk” adlı hikâyesinden hemen sonra İsmail Demirel ile yaptığı sıcak söyleşi dikkat çekiyor.

Derginin son sıralarında Cihan Taşan, Ömer Hatunoğlu, Çağla Göksel Çakır, Kübra Altunhan, Gürhan Bıyıklı şiirleriyle; Hatice Çay ve Erkan Haksal değinileriyle; Zeynep Deniz ve Mehtap Altan hikâyeleriyle yer alıyorlar.

 

Nuhan Nebi Çam dosyasının kabarık olmasından dolayı olsa gerek, derginin usta öykücüleri Ali Haydar Haksal ve Osman Koca gibi isimlerin bu sayıda öykü yayınlamayıp sadece dosyaya katkıda bulunduklarını görüyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...