Charlie Hebdo bu kez Aylan'la dalga geçti

Peygambere hakaretleriyle gündeme gelen mizah dergisi Charlie Hebdo, Aylan Kurdi’yi konu alan karikatürüyle yine eleştirilerin hedefi oldu.

Charlie Hebdo bu kez Aylan'la dalga geçti
Charlie Hebdo bu kez Aylan'la dalga geçti
GİRİŞ 14.09.2015 15:38 GÜNCELLEME 14.09.2015 17:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağında, Avrupa’ya umut yolculukları denizde trajik şekilde son bulan mültecilerin sembolü haline gelen Aylan’ın kıyıya vurmuş haldeki görüntüsüne yer verdi.

‘Hedefine çok yakın’ başlığıyla yayınlanan karikatürde, Aylan’ın cesedinin hemen yanında ‘2 çocuk menüsü al 1 öde’ ifadesi yazılı bir McDonald's billboard’ı yer alıyor.

‘HIRİSTİYANLAR SUDA YÜRÜR, MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR İSE BATAR’

Dergideki bir diğer karikatürde ise, Aylan’ın yarı suya gömülü cesedi ‘Avrupa’nın Hıristiyan olduğunun kanıtı’ ifadesiyle çizilmiş. Aylan’ın yanında su üzerinde duran ve Hz. İsa şeklinde tasvir edilen karakter ‘Hıristiyanlar suda yürür, Müslüman çocuklarsa batar’ diyor.

ALAYCI KARİKATÜRE SERT ELEŞTİRİ

Charlie Hebdo, ölümüyle tüm dünyayı sarsıp mülteci krizinin sembolü haline gelen Aylan Kurdi hakkındaki bu alaycı karikatürleriyle çok sert eleştiriler aldı.

Sosyal medyada birçok kullanıcı söz konusu karikatürleri ‘saygısızlık’ olarak değerlendirdi.

Gaeti isimli bir Twitter kullanıcısı, “Charlie Hebdo ne zaman ifade özgürlüğü arkasına gizlenmeye son verecek? Buna diyecek tek lafım bile yok” diye yazdı.

Aasma takma isimli kullanıcı “Korkunç. Bunun adı gazetecilik mi? İfade özgürlüğü mü? Dehşet verici” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Zariyab “Hanımlar beyler, Charlie Hebdo. Hiçbir zaman Charlie olmamamın ve olmayacağımın nedeni bu. Zavallı bir çocukla nasıl alay edersiniz” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Jerome Taylor ise Charlie Hebdo dergisinin Aylan Kurdi ile değil; minik çocuğun ölümü üzerinden Avrupa’nın hassasiyetleri ile alay ettiğini söyledi.

YORUMLAR 16
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes mültecilerin nerede ve ne kadar ağırlayabileceği sorusunu sorarken hiç kimse bu insanları gerçek vatanında ağırlayabilmenin mümkün olacağı savaşı bitirmekten bahsetmiyor.
    Cevapla
  • Hündchen 8 yıl önce Şikayet Et
    YasinBaba senin oldugunu biliyorum nerden mi hep ayni dusuncedeyizde ondan benden kacamassinnnnn
    Cevapla
  • zülal 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bence sıkılmıs artik bu dünyadan,canina susamis ölümünü istiypr heralde...
    Cevapla
  • mongol 8 yıl önce Şikayet Et
    insalıgını kaybetmiş kendi cocugu olsa ne yapardı aceba
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    batıyı eleştirmişler burada. bu şekilde vurucu bir eleştiri olmuş. tabii yöntem iç acıtıcı ama aptalları uyandırmak için seslenmek yeterli olmuyor. tokatı yapıştırmak gerek.
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz Aylan'ı battı görmeyin o aslında başka biryere doğmada,, şamandıra gibi suyun üstünde kaldığınıza aldanmayın sizi altta bekleyen tuzak ın vakti gelmede..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak