'Beyazıd' ile gençlere ışık oluyorlar

Ankara Kahraman Kazan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Eğitim, Kültür, Sanat, Edebiyat dergisi BEYAZID ile gençleri bilgilendirmeye devam ediyor.

'Beyazıd' ile gençlere ışık oluyorlar
'Beyazıd' ile gençlere ışık oluyorlar
GİRİŞ 03.12.2016 14:41 GÜNCELLEME 03.12.2016 15:58

Özel dosyaların, ülkenin önemli sanat ve kültür insanlarının BEYAZID dergisi için yazdığı yazıların ve onlarla yapılan röportajların, Kahraman Kazan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğretmenlerinin ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı dergi 1 ve 2. yayının ardından 3. yayın için hazırlıklara devam ediliyor. 

Dergilerde ülkemizin yetiştirdiği sanat ilim ve edebiyat erbabı insanları tanıtarak öğrencileri bilgilendiriyorlar. 

İlk sayılarında Neşet Ertaş dosyası, Tacettin Sultan Dergahı'nı tanıtıp ikinci sayısında Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri ve Abdurrahim Karakoç işlenmiştir. Üçüncü sayı Necip Fazıl Kısakürek özel sayısı olarak çıkmaya hazırlanıyor. 

Okul 2. yayın olarak çıkardığı “Beyazıd’ın Şiir ve Türkü Defteri”adını verdikleri kitapta Türk edebiyatından seçme şiirlere ve türkülere yer verilmiş ve kitap bütün öğrencilere hediye edilmiştir.

Derginin amacı okuldaki ve İlçedeki öğretmen ve öğrencilerin yazılarını yayınlayarak Edebiyat sanat dünyasına yeni isimler kazandırmak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması