Cumhurbaşkanı Gül'e jetler eşlik etti

İsveç'e uçan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İsveç hava sahasına girdiğinde jetler eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e jetler eşlik etti
Cumhurbaşkanı Gül'e jetler eşlik etti
GİRİŞ 10.03.2013 18:55 GÜNCELLEME 11.03.2013 00:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY'ye ait Gökçeada uçağı ile saat 13.20'de İsveç'e gitti. Gül'e, İsveç hava sahası üstündeyken İsveç Silahlı Kuvetleri'ne ait Saab JAS 39 tipi 2 savaş uçağı refakat etti.

İsveç'in yaptığı bu jesti Twitter'dan paylaşan Egemen Bağış şunları yazdı: "Cumhurbaşkanımız @cbabdullahgul ile Stockholm'e vardık Hava sahalarında İsveç hava kuvvetleri uçağımıza eşlik etti." 

 

"Yangınla ilgili her ihtimali değerlendiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret için gittiği İsveç'te konakladığı otelde, heyetindeki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Almanya'daki yangına ilişkin son gelişmelerin sorulması üzerine Gül, olayı ''büyük bir acı'' olarak niteleyerek, acıları paylaştığını söyledi.

 

Gül, şunları kaydetti:

 

''Bunun ne olduğuyla ilgili bütün görevlilerimiz, büyükelçilik mensupları, oradaki bütün ilgililerimiz yoğun bir çaba içerisindedirler. Alman makamlarıyla da hep görüşülüyor. Daha önce maalesef yakmalar, kundaklamalar, öldürülen sekiz vatandaşımız, bütün bunlar hep olduğu için her şeyi, her ihtimali düşünerek hareket ediyoruz ama şu anda hemen bir şey söylemek de doğru değil. Ama oradaki bütün görevlilerimiz titizlikle işin aslını öğrenecekler.''

 

Çözüm süreci

 

Terör örgütlerinin Avrupa'daki demokrasi ortamını istismar ettiklerini belirten Gül, ikili görüşmeler esnasında bu konuların da gündeme getirileceğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül'e ısrarla sorulan sorular arasında, terörün çözüm sürecine ilişkin detaylar vardı.

 

Görüşmelerin içeriğine dair fikir beyan etmek istemeyen Cumhurbaşkanı, devletin ortaya koyduğu samimi gayrete dikkat çekti.

 

Cumhurbaşkanı Gül;

 

"Gayet samimi iyi niyetli bir çalışma var. Halkın büyük bir beklentisi var. Büyük çoğunluk çözümü destekliyor. Bu fırsatın kaçırılmaması için karşı tarafın da dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Bu süreçte aşırılıklar ve ölçüsüzlükler olmaması gerekir. Propaganda ve psikolojik faaliyetlerin olmaması gerekir. Bütün bunlara dikkat etmeleri gerekir. Atılan adımları yeteri kadar takdir edip ona göre daha sorumlu hareket etmeleri gerekir. Ümit ederim; geçmişten herkes dersini almıştır. Ben ondan dolayı karşı tarafı uyarıyorum ki, yanlış yapmayın diye." şeklinde konuştu.

 

Kılıçdaroğlu ile görüşme

 

Bu arada Cumhurbaşkanı'na, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabulü esnasında yapılan görüşmeye dair içerik de soruldu.

 

Görüşmenin detaylarını veremeyeceğini belirten Abdullah Gül, süre içinde siyasi aktörlerin bilgilendirileceğini, bunun bir noktası olduğunu ifade etti.

BU ZİYARET BİR İLK

Ziyaret, Türkiye'den İsveç'e cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk resmi ziyaret olması açısından önemli.

İki ülke arasında stratejik ortaklık belgesinin imzalanacağı ziyarette Cumhurbaşkanı, İsveç Parlamentosu'na da hitap edecek.

Cumhurbaşkanı'nın heyetinde Süryani Cemaati Lideri Yusuf Çetin de bulunuyor.

İlk kez bir Süryani Cemaati liderinin Cumhurbaşkanının heyetinde yer alması büyük bir öneme sahip.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da İsveç'e gitti.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 8
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    f16 larin kalkmasi. o ülkenin güvenli oldugundanmi yoksa güvensiz oldugundan dolayi zaruretden dolayimi?! bu günümüzde artik zor degil ucak düsürmek. isvecin konumuna baktigimizda anlariz herhalde o ülkede kimlerin bulundugunu. ben ev sahibi olsam bende konuklarimin güvenli gelmesini saglama ihtiyacini hissederim eger seferde tehlikeli bir unsurun olabilecegi bir unsur olursa.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    dortmund hakli. insanlarin düsüncelerine saygiyla bakamayan zavallalilar hemen dortmunda karsi düsmanca tavir almislar. ne bu düsmanlik?! bilmeden konusanlara bakin hele. jestmis falanda filanmis. yesinler senin jestini. jest böyle olmaz. o f16 kalkmasinin bir sebebi var mutlaka ama bu sebeb jest degil. düsünemeyen kücük beyinliler bir daha düsünsün !!!
    Cevapla
  • Murat Diniz 11 yıl önce Şikayet Et
    Sn. dortmund. Cumhurbaşkanı resmi uçağıyla isveç'e kamikaze dalışı yapmasın diye uçaklar güvenlik önlemi almış diye düşündü sanırım
    Cevapla
  • kemal özyurt 11 yıl önce Şikayet Et
    dünya farkında ama !!!!!!!!!!!!. evet türkiyenin her alanda sürekli yükseliş gösterdiğinin dünya farkına vardı ama içimizdeki bazı ömrümcek kafalılar varmadı bence büyük bir jestttir samimi olsun yada olmasın cumhurbaşkanımıza yapılan şey
    Cevapla
  • alptekin turuc 11 yıl önce Şikayet Et
    Komik olmayın. Bir devlet başkani,Kral veya cumhurbaşkanı cok nadir bir şekilde böyle karşilanir ve uluslararası dili ile bu büyük bir JEST'dir.yorumları cahilce yazanlara duyurulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı