Obama'dan İsrail özrü için ilk yorum

ABD Başkanı Barack Obama, ''bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek için Türkiye ile İsrail arasındaki olumlu ilişkilerin yeniden tesisine büyük önem verdiklerini'' bildirdi.

Obama'dan İsrail özrü için ilk yorum
Obama'dan İsrail özrü için ilk yorum
GİRİŞ 22.03.2013 17:42 GÜNCELLEME 22.03.2013 20:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinden memnuniyetini ifade etti.

ABD'nin hem Türkiye hem de İsrail ile yakın ortaklıklarına derinden önem verdiğini belirten Obama, şunları kaydetti:

''Bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek için Türkiye ile İsrail arasındaki olumlu ilişkilerin yeniden tesisine büyük önem veriyoruz. İki lider arasındaki bugünkü görüşmenin, onları bu konuda ve bir dizi diğer zorluk ve fırsatta daha derin işbirliğine girmeleri için imkan sağlayacağından umutluyum''.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı için Türkiye'den özür dilediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin zamanlamasının iyi olduğunu söyledi.

Obama, Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral Abdullah ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandır Türkiye ile İsrail arasındaki iyi ilişkilerin yeniden tesis edilmesi, böylece iki ülkenin ortak çıkarlarının peşine düşebilmesinin önemli olduğunu hissettiğini söyledi.

ABD Başkanı, Türkiye ve İsrail'in, bölgesel güvenlik ve diğer meseleler üzerinde birlikte çalışabilmek için her konuda hemfikir olmak zorunda olmadıklarını da kaydetti.

Obama ayrıca Suriye'nin, Esed yönetimi sona erdikten sonra aşırı unsurların mıntıkası haline gelmesinden çok endişe duyduğunu söyledi.

Barack Obama, Suriye'de bir şeylerin kırıldığını ve Esed rejiminin gitmesinin ardından hemen düzeltilemeyeceğini ifade ederek, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, masumların trajik ve içler acısı ölümlerini göz ardı ettiğini, bu tür bir kaos ortamında aşırı unsurların ayakta kaldığını kaydetti.

Obama, Esed'in gideceğinden emin ancak zamanı konusunda soru işareti olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    ne ilginç. tamda diyarbakırdaki neruz kutlamaları yüzünden köşeye sıkışan akp ye can simidi gibi geldi bu , hayret demekki bir danışıklı döğüş var
    Cevapla
  • güven doğru 11 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Ak Parti ve iktidarı.. . .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!