Gül, Litvanya gezisini twitter'a taşıdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya ve Litvanya gezisini, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da değerlendirdi.

Gül, Litvanya gezisini twitter'a taşıdı
Gül, Litvanya gezisini twitter'a taşıdı
GİRİŞ 06.04.2013 11:17 GÜNCELLEME 06.04.2013 12:04

Gül, Twitter hesabında, Baltık ülkelerinden Letonya ve Litvanya'ya gerçekleştirdiği 3 günlük resmi ziyaretten, önceki gün akşam döndüklerini anımsattı.

Her iki ülkede de karlı ve soğuk havada büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Letonya'da çelenk koyma töreni sırasında, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında bu ülke üniversitelerinde eğitim gören Türk öğrencilerini Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile birlikte selamladıklarını belirtti.

Seyahatinde kendisine her partiden milletvekillerinin eşlik ettiğini ve onlarla Letonya Meclisini ziyaret ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Türk öğrencileri selamlama ve Letonya Meclisi ziyaretlerine ilişkin fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti boyunca Riga'da havanın kapalı ve kar yağışlı olduğunu anımsatarak, yoğun gündemi arasında fırsat bulup Riga sokaklarında kısa bir tur attığını belirterek, sosyal paylaşım hesabına tura ilişkin bir de fotoğraf koydu.

Türkiye'nin Baltık ülkeleriyle 1924'te dostluk anlaşması imzaladığını, daha sonra bu ülkelerin önce Sovyetler ardından da Naziler tarafından işgal edildiğini hatırlatan Gül, Sovyetlerin bu ülkeleri tekrar işgal ederek ilhak ettiğini, Doğu Bloku çökene kadar da bu durumun değişmediği anlattı.

Gül, bu ülkelerin tarih müzelerinin duvarlarında yer alan bir tablonun fotoğrafını paylaşarak, ''İşgal ve ilhakı hiç tanımayan ülkelerden birisi de Türkiye olmuştur. Bundan hep gurur duyduk'' ifadelerini kullandı.

Litvanya temasları

Cumhurbaşkanı Gül, Letonya'nın ardından gezisinin ikinci durağı Litvanya'nın başkenti Vilnius'a geçtiklerini anımsatarak, burada da soğuk havaya rağmen sıcak bir karşılama olduğunu anlattı.

Karla kaplı Vilnius sokaklarında dolaşırken karşılaştığı Türk üniversite öğrencilerinin hepsinin hayatlarından memnun olduklarını belirten Gül, bu ana ilişkin fotoğrafı da paylaştı.

Litvanya'da yaşayan Müslümanların çok amaçlı kullandıkları İslam Kültür Merkezi'nin de açılışını gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kültür merkezinde kendilerine şarkı söyleyen çocukların fotoğrafını da ''Bu güzel çocuklar bize şarkı söylediler'' diyerek paylaştı.

Gül, Litvanya'da Meçhul Asker Anıtlarına askeri merasimle çelenk koyduğunu, her iki ülke ziyaretinde kendisine kalabalık bir iş adamı heyetinin eşlik ettiğini ve iş adamlarının çok önemli iş görüşmeleri yaptıklarını, iş adamlarının önemli anlaşmalara imza attıklarını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma