Büyük Viyana Buluşması'na sayılı saatler kaldı

Türkiye ve Avusturya Sevdalıları tarafından organize edilen Viyana'daki büyük buluşmaya çok az kaldı.

Büyük Viyana Buluşması'na sayılı saatler kaldı
Büyük Viyana Buluşması'na sayılı saatler kaldı
GİRİŞ 22.06.2013 20:14 GÜNCELLEME 22.06.2013 20:14

Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bozgunculara karşı ve hükümete destek amacıyla bu Pazar gerçekleşecek yürüyüşe büyük bir katılım bekleniyor. Avusturya'nın diğer şehirlerinden de yürüyüşe gelenlerin olacağı bildirildi. Yürüyüşe Ak Parti gönüllülerinin yanı sıra diğer parti seçmenleri de katılacak. Yürüyüş Türkiye ve Avusturya sevdalılarının buluşması olarak gerçekleşecek. Türkiye  aleyhinde aciklamalar yapan Türk kökenli Avusturya Yeşiller Partisi milletvekillerinin de protesto edileceği yürüyüş 23 Haziran Pazar günü saat 12.00 da Columbusplatz'da (10. Viyana) baslayacaktır.

Yürüyüş afişleri Viyana'nın dört bir yanına asıldı. Bazı afişlerin karşıt görüşlüler tarafından indirildiği görüldü.
Türkiye ve Avusturya Sevdalıları tarafindan yapılan açıklamada ‚ astığımız afişler maalesef bir grup kendini bilmez tarafından yırtılmakta ve asıldıkları yerden indirilmektedir. Bu olay bile ne kadar doğru işler yaptığımızın ve doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bu ve bunlar gibi bizi çekemeyenlere sevgi ve hoşgörü ile yaklaşacağız. Biz onların yaptığı gibi şiddetle cevap vermeyeceğiz. Yakıp-yıkmak, devlet malına zarar vermek, karşı düşüncedeki insanları dışlamak bizim fikir yapımıza ve insan anlayışımıza yakışmaz' denildi

Yürüyüşe karşı çıkan politikacılar

Yeşiller Partisi Milletvekili Efgani Dönmez„yürüyüşe katılacakları sınırdışı edelim" şeklinde skandal sözler sarfetmiş, tepkiler üzerine sözlerini geri almıştı. Yeşiller partisinden Peter Pilz de Ak partiyi destekleyenlerin vatandaşlığını iptal edelim mealinde sözler sarfetti.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Bu iki yeşil politikacının ırkçı ve demokrasi karşıtı söylemleri Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızın tepkisine yol açtı. Dönmez ve Pilz'in istifa etmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Türkiye gönüllüleri bir açıklamayla imza kampanyasını kamuoyuna duyurdu
Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Irkçı düşüncelerinden dolayı bu iki politikacıyı kınıyor ve görevlerini bırakmaya davet ediyoruz. Bunun için imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Değişik düşüncede olan insanları sınır dışı etmeyi düşünmek bile şu ana kadar demokrasiye bağlılığına inanmış olduğumuz Yeşiller'in, aslında demokrasiye ve çeşitliliğe ne kadar uzak olduklarını görmemiz açısından bizler için çok önemli bir dönüm noktasıdır.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış