Ahmet Davutoğlu espri üzerine espri patlattı

Dışişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesi ile 40'ın üzerinde büyükelçi yeni görevlere atandı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu elçiler kararnamesi için bizzat kendi arayınca ortaya ilginç diyaloglar çıktı

Ahmet Davutoğlu espri üzerine espri patlattı
Ahmet Davutoğlu espri üzerine espri patlattı
GİRİŞ 28.06.2013 09:00 GÜNCELLEME 28.06.2013 09:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı Ferden Çarıkçı, Cenevre BM Daimi Temsilciliği'ne atanırken, Bakanlık Sözcüsü Levent Gümrükçü Tiflis Büyükelçisi oldu. Çok sayıda genç diplomat terfi alarak büyükelçi atandı. Kararnamede görevleri nedeniyle vakitlerinin çoğunu ayrı ülkelerde geçirmek zorunda kalan eşlerin de komşu ülkelere atanmasına dikkat edildi.

Tel Aviv'e atama yok

Mavi Marmara krizi sonrası ilişkileri ikinci katip düzeyine indirilen İsrail'e büyükelçi atanmadı. Diplomatik kaynaklar "Türkiye'nin, tazminat ödenmesi ve Gazze'ye ambargonun kalkması da dahil olmak üzere diğer iki talebi de karşılanmadan büyükelçi ataması yapılmayacağı açıklanmıştı" değerlendirmesi yaptı.

İlginç diyaloglar

Vatan'da yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , büyükelçileri bizzat arayarak atandıkları görev yerlerini bildirdi. Bakanla diplomatlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Davutoğlu, Suriyelilere insani yardımdan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Birnur Fertekligil'e "Birnur Hanım acil bir durum var. Suriyeli mülteciler kapıya dayandı" dedi. Fertekligil'in "Hangi kapıya? Hemen gidiyorum" sözleri üzerine Davutoğlu, "Durun. Viyana kapısına dayandılar. Bundan sonra çalışmalarınıza oradan devam edeceksiniz" dedi.

Bağdat Büyükelçiliği'ne atan Faruk Kaymakçı'ya görevini tebliğ eden Davutoğlu, daha sonra bekar olan Kaymakçı'nın Eskişehir'de yaşayan annesini de aradı. Davutoğlu, anne Kaymakçı'ya "Artık Faruk'u evlendirmemiz lazım" dedi. Davutoğlu, Amara'ya Büyükelçiliği'ne atanan Rıfat Sunel'in de önce kızı ile konuştu. Davutoğlu, Sunel'in kızına "Babanın Büyükelçi olarak tayinine izin veriyor musun?" diye sordu.

Kararnamede yer alan bazı büyükelçiler

- Fatih Ceylan- NATO Daimi Tem.
- Birnur Fertekligil- BM Daimi Tem.
- Hasan Göğüş- Viyana
- Şakir Fakılı - Budapeşte
- Kaya Türkmen - Stockholm
- Mehmet Dönmez - Kopenhag
- İsmail Aramaz - Kabil
- Babür Girgin - İslamabad
- Esra Cankorur - Manila
- Yönet Can Tezel - Kiev
- Korkut Güngen-Quito (Ekvador)
- Osman Yavuzalp- Addis Ababa
- Sedef Yavuzalp- Kampala
- Yunus Demirer - Riyad
- Hatun Demirer- Manama
- Ahmet Demirok - Katar
- Metin Kılıç - Bişkek
- Şule Öztunç - Caracas
- Oğuz Ateş - Burunei
- Engin Soner - Gambia
- İhsan Kızıltan - Luanda
- Aydın Evirgen- Dominik
- Faruk Kaymakçı - Bağdat
- Ahmet Demirok- Katar

YORUMLAR 2
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    kerkükte urumçide katliam yapılıyor...sen gülüyorsun. ALLAH ıslah etsin
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ...40???. hangi ara yetirtirmis?? BUyukelci bu kolay yetismez.... sizma olmasin??? suluman sonrasi azerbaycan donemi daha bitmedi..... hala onun dallari budaklari temizleniyor... sizma olmasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı