Dışişleri'nden "kimyasal silah" açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.

Dışişleri'nden "kimyasal silah" açıklaması!
Dışişleri'nden "kimyasal silah" açıklaması!
GİRİŞ 21.08.2013 11:51 GÜNCELLEME 21.08.2013 11:51

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, "İddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesikaçınılmazdır" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye'de Şam'ın Doğu Gota ve Batı Gota bölgelerinde dün gece rejim güçlerince kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dair haberler büyük bir endişeyle izlenmektedir" denildi.

İddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarının doğruluğunu araştırmak üzere oluşturulan ve halen bu ülkede çalışmalarını sürdüren BM Araştırma Misyonu da söz konusu iddiaları araştırmalı ve bulgularını ortaya koymalıdır. Şayet iddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır" ifadesi yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İzmir'de deprem!