Suriyeli mülteciler için acil 4.4 milyar dolar istedi

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yaşam koşullarının giderek ağırlaştığına dikkat çeken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dünya liderlerinden Suriye halkı için insani yardımlarını arttırmalarını istedi.

Suriyeli mülteciler için acil 4.4 milyar dolar  istedi
Suriyeli mülteciler için acil 4.4 milyar dolar istedi
GİRİŞ 06.09.2013 13:57 GÜNCELLEME 06.09.2013 13:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'de yerinden edilen insan sayısının 4 milyon 250 bine ulaştığı ve bunların yarısının mülteci olduğunu hatırlatan Genel Sekreter, iç savaş nedeniyle de 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Bugüne kadar Suriye'ye insani yardım yapan ülkelere şükranlarını bildiren Ban, "Suriye halkına cömertçe sağlanan tüm insani yardım için minnettarım. Ancak yine acilen insani yardım operasyonları için ek finansmana ihtiyacımız var. Yerlerinden edilen ve mülteci olan Suriyelilere insani yardımları ulaştırabilmemiz için 4.4 milyar dolar istiyoruz." dedi.

TÜRKİYE'YE YARDIMCI OLUN

Suriye'de yaşanılan insani kriz nedeniyle sayıları iki milyonu aşan mültecilerin daha ziyade Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak'a sığındıklarını belirten Ban, mültecilere kuçak açan bu ülkelere yardımcı olunmasını istedi.

Suriye halkının yaşadığı korkunç, umutsuzluk durumunun kendisine savaşın bitirilmesi yolunda daha fazla görev verdiğini aktaran Genel Sekreter, "Bu nedenle en kısa sürede Suriye için Cenevre konferans çabalarımı yenilemekte kararlıyım." dedi.

Cenevre-2 konferansını hayata geçirebilmek için BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi'yi G-20 zirvesinin yapıldığı St. Petersburg'a çağırdığını hatırlatan Ban, "Her geçen gün Suriye'de daha fazla sivilin öldüğünü unutmayalım. Taraflara daha fazla silah yardımı sorunu çözmez. Orada (Suriye) askeri çözüm de çare değil." diye konuştu.

PAPA'NIN MEKTUBU 'MEMNUNİYET VERİCİ'

Papa Francis'in Suriye ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubu Ban'ın nasıl değerlendirdiğine BM Genel Sekreteri sözcülüğünün cevabı, ''memnuniyet verici'' oldu. Sözcülük tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ban'ın, Papa'nın mektubunda Suriye'de krizin çözümü adına diyaloga, görüşmeye ve duaya çağrısının yerinde ve yardımcı olduğuna inandığı ifade edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir çağrı. İnşaallah yerini bulur.
    Cevapla
  • canerken 10 yıl önce Şikayet Et
    atilla koç. su kaynattın galiba
    Cevapla
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret . Bu sayın başbakanımıza büyük bir hakarettir, zira bu ülke imf ye borcu olmayan, imf ye borç verecek durumda olan ekonomisi accayip kuvvetli bir ülkedir. Siz kim oluyorsunuzda Türkiye ye yardım ediyorsunuz bire gafiller, değil suriyeden gelenler, dünyayı yığsanız ülkemize yine bakarız. yemeyiz yedirriz, içmeyiz içirriz... yata yata büyürler. ha asgari ücret şu kadar memur maaşı bu kadar, benzin olmuş 5 TL kadar falan filan şeyler önemli değildir, gelir geçmez, düşünün doğduğunuzda da böyleydi torunlarınızda böyle görecek. önemli olan nedir, varsın millet acından ölsün, ama imf ye borcumuz olmasın, ok kadarr. keşke çırak kalaysın be usta, sen çırakkken, biz benzini, tüpü gelecek ay kaça alacağımızı biliyorduk, geçen ayla aynı fiyat olacağını biliyorduk, usta oldunnn, değil gelecek ayı, yarını bilemez olduk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor