Gül: BM'nin somut adım atma vakti geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi strateji belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Gül: BM'nin somut adım atma vakti geldi
Gül: BM'nin somut adım atma vakti geldi
GİRİŞ 24.09.2013 11:24 GÜNCELLEME 24.09.2013 11:24

BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta, Genel Sekreter Ban ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi strateji belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Gül, BM'nin itibarı ve güvenilirliği açısından artık somut adım atılmasının vaktinin geldiğini söyledi. Görüşmede ayrıca, Kıbrıs meselesi ve İsrail ile Filistin arasındaki görüşmeler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmede Suriye'deki kimyasal silahların temizlenmesine ilişkin anlaşmanın olumlu olduğunu konunun sadece kimyasal silahlar olmadığını söyledi. Suriye'de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi stratejinin belirlenmesi gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, BM'nin itibarı ve güvenilirliği açısından artık somut adım atılmasının vaktinin geldiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN KIBRIS KONUSUNDA KAPSAMLI ÇÖZÜM İRADESİ NETTİR"

Kıbrıs konusundaki görüşlerini de aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin kapsamlı çözüm iradesinin net olduğunu, bu yaklaşımın Kıbrıslı Türkler tarafından da paylaşıldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Rum tarafının bu adımlara karşılık vermesi halinde çözüm yolunda ilerleme sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Filistin ile İsrail arasındaki görüşmelere desteğini de ifade etti.

"IRAK HALKINI KUCAKLIYORUZ"

BM 68'inci Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York'ta, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Huzai'yi kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Irak halkının tüm kesimlerini kucakladığını ve bu ülkenin istikrar, güvenlik ve refahının Türkiye için önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Irak halkının tüm kesimlerini kucakladığını belirterek, komşu ülke Irak'ın istikrarının, güvenliğinin ve refahının Türkiye için önemli ve değerli olduğunu söyledi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Huzai ise, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin iyi komşuluk ve iş birliği anlayışı içinde gelişmesi için siyasi iradeye sahip olduğunu anlattı. Kısa süre önce her partiden temsilcinin katılımıyla Irak Meclis Başkanı Nuceyfi başkanlığında bir heyetin Türkiye'ye geldiğini anlatan Huzai, bu ziyaretlerin devam edeceğini belirtti.

HAYRÜNNİSA GÜL, ÇAY DAVETİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un eşi Ban Soon-Taek'in, Heyet Başkanlarının Eşleri onuruna düzenlediği çay davetine katıldı. BM Genel Sekreteri'nin Konutu'ndaki davet basına kapalı olarak gerçekleşti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'