Cumhurbaşkanı Gül KKTC Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Kurul toplantıları için bulunduğu New York'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül KKTC Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Gül KKTC Cumhurbaşkanı ile görüştü
GİRİŞ 26.09.2013 07:22 GÜNCELLEME 26.09.2013 07:22

Türkevi'nde gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Görüşmede Kıbrıs konusundaki son gelişmeler değerlendirildi.

Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, New York'ta bulunan Peace Islands'ta (Barış Adaları) Kıbrıs sorununa ilişkin konuşma yaptı.

Eroğlu konuşmasında, KKTC ve Rum tarafının müzakerelerdeki özel temsilcilerinin karşılıklı olarak Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret etmeleri kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Rum tarafının bu gelişmeden kaygı duyduğunu ifade eden Eroğlu, "Bu eşitlikçi bir gelişme, sorunun çözümü adına olumlu. Bugün Rum basınına bakma imkanım oldu ve bu durumdan rahatsız olduklarını gördüm. Onların korkuları bu gelişmenin 4'lü, 5'li görüşmelerin yolunu açacağına dair" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Yunan mevkidaşı ile New York'ta yaptığı görüşmede, Kıbrıs'ta tarafların müzakerelerdeki özel temsilcilerinin karşılıklı olarak Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret etmelerine karar verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı