Ricciardone: Fidan'la çalışmak ayrıcalık

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin Çin füzeleri almasından "büyük endişe duyduklarını" söyledi. Ricciardone, MİT Müsteşarı ile ilgili olarak da konuştu.

Ricciardone: Fidan'la çalışmak ayrıcalık
Ricciardone: Fidan'la çalışmak ayrıcalık
GİRİŞ 24.10.2013 11:31 GÜNCELLEME 24.10.2013 12:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Amerikan Büyükelçisi, ABD Basınında MİT Müsteşarı Hakan Fidan konusunda çıkan haberleri ise 'ifade özgürlüğüğne" bağlayarak, "Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" dedi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda, Türkiye'nin füzeleri almaya karar verdiği Çin şirketi hakkında ABD'nin "yaptırım kararı olduğunu " hatırlatan Ricciardone, "Füzeleri üreten şirkete karşı ABD'de yaptırım uygulanması konusunda iki yürütme kararı ve bir de kanun var" dedi.

Başbakan Erdoğan'a füze yanıtı

Amerikan Büyükelçisi, Başbakan Erdoğan'ın "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" açıklamasını da, "O silahlar Sovyet döneminden kalma" yanıını verdi.

'FİDAN'LA ÇALIŞMAK AYRICALIK..'

MİT müsteşarı konusunda Amerikan basınında çıkan haberleri, "ifade özgürlüğne' bağlayan Ricciardone, "ABD'de sahip olduklarımız açısından en değerlisi demokrasi, ifade özgürlüğü" d edi. Ricciardone' "sizin ülkenizde de ABD hakkında, benim ya da ABD Dışişleri Bakanı Kerry hakkında olumsuz haberler çıkıyor" ifadesini kullandı. Ricciardone, bunundemokrasinin gücü ve güzelliği olduğunu vurguladı. Amerikan Büyükelçisi, "Amerika'nın ne düşündüğünü öğrenmek isterseniz, resmi kaynaklara başvurun, İsimsiz kaynaklara değil" mesajı verdi.

Hakan Fidan konusunda kişisel fikirlerini paylaşabileceğini süyleyen Amerikan Büyükelçisi "Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" dedi.

YORUMLAR 12
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    abd 1945 ten beri mitten memnundur. cıa nın Türkiye şubesi gibidir..şimdi demek ki daha fazla..cıa nını kendisi olmuş..
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    SANKİ TÜRKİYE BAŞBAKANI ...!. SN : BÜYÜKEKÇİ : TÜRKİYE nin ,ABD nin BİR EYALETİN OLMADIĞINI lütfen UNUTMA...
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    .... hata. aslinda adamlar haksiz degil. yanlis ve bosbogazlik bizim haber kaynaklarinda.. yaw kardesim kim oksurse aninda flas haber.... delinin biri bir tas atar bizimkiler bir ulke oturur neden atti, nasil atti, sag eliylemi yoksa sol eliylemi atti??? la samame?? deli iste.. atti oldu gitti.. sanane? bizim haber kirliligimiz var. kaliteli haber konusunda cok eksigiz. adam bunu alip psikolojik savas olarak kullaniyor. baska birsey degil. ha baska birsey. ne israil ne amerika hicbirzaman bosu bosuna...... birsey soylemez iddia etmez.. dunyanin kanini emen bir ulke adimlarini atarken yillari dusunerek atar. onun icin haberciden fazla analizciye ihtiyacimiz var...
    Cevapla
  • Mustafa ACAR 10 yıl önce Şikayet Et
    size ne. size mi danışacağız ne alacağımıza veya almayacağımıza. Yıllardır ülkemizi ve diğer ülkeleri sömürdünüz, istila ettiniz, katliamlar yaptınız, darbeler yaptırdınız. Artık sizin gibilere ihtiyaç yok.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    endişe. endişe duymaları normaldır çünkü kendilerının turkiyeye verdiği silahların kumandası kendilerınde bir düğmeyle iptal edebiliyorlar çinden alırsa kumandasını ellerınde alamıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti