Halil Etyemez Köln'de siyaset akademisini açtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, genel merkezi Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Avrupa Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) organize ettiği Siyaset Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Halil Etyemez Köln'de siyaset akademisini açtı
Halil Etyemez Köln'de siyaset akademisini açtı
GİRİŞ 12.11.2013 14:16 GÜNCELLEME 13.11.2013 08:59

Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerin siyasi hayatına daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, aralarında Başbakanlık Başmüşaviri Yiğit Bulut, SDE Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay ve AK Parti MKYK Üyesi Sayın Osman Can'ın da bulunduğu siyasetçi ve akademisyen tarafından bir dizi eğitim gerçekleştirilecek.

Bakan Yardımcısı Etyemez, UETD Siyaset Akademisinin açılışında Köln'de yaptığı konuşmasında, sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparak, vatandaşlarımızın gerek sivil toplum örgütlerinde gerek yaşadıkları ülkelerin siyasi hayatlarında daha fazla yer alarak yaşanan sorunlarda çözümün bir parçası olmaları gerektiğini belirtti.

Toplum ve cemiyet sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi, dertli ve sevdalı kişilerin sivil toplum örgütlerinde ve siyasi hayatta kalıcı olarak yer alabilmeleri, insanların teveccühlerine sahip olabilmeleri için donanımlı olmaları gerektiğini belirten Etyemez, bu donanımların kazanılabileceği en önemli platformlardan birinin Siyaset Akademileri olduğunu söyleyerek projenin önemine değindi. 

Etyemez, konuşmasının devamında açılışa katılan siyaset akademisi öğrencilerine, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi sahip olduğumuz değerlere bağlı tıpkı 2023, 2050 ve 2071 vizyonu gibi kökleri ve önemli kodları olan uzun vadeli vizyonlar koyarak, gece-gündüz millete hizmet için çalışmaları gerektiğini belirtti.

Etyemez, ülkemizde yaşanan değişimlerin ve 150 yıllık hayallerin gerçekleştirilmesinin temelinde bu değerlere bağlı sevdalı çalışmaların bulunduğunu belirterek siyaset akademisinin başarılı olması dileğiyle konuşmasını noktaladı.

Açılıştan önce UETD Genel Başkanı Sayın Süleyman Çelik ile de bir görüşme gerçekleştiren Etyemez, UETD derneğinin faaliyetleri, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları, vatandaşlarımızı ilgilendiren yeni gelişmeler ve Almanya'da yakın zamanda gerçekleştirilen genel seçim ve koalisyon görüşmeleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!