Bağdat'tan Ankara'ya anlaşma uyarısı

Irak, Kürdistan'la boru hattı imzalalaması konusunda Türkiye'yi uyardı.

Bağdat'tan Ankara'ya anlaşma uyarısı
Bağdat'tan Ankara'ya anlaşma uyarısı
GİRİŞ 28.11.2013 08:14 GÜNCELLEME 28.11.2013 09:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Maliki'nin sözcüsü Musavi, "Kürdistan'la boru hattı anlaşması imzalanmasına karşı olduğumuzu Türkiye'nin Bağdat büyükelçisine bildirdik. Böyle bir anlaşma olursa Bağdat-Ankara ilişkileri ciddi şekilde hasar görür" dedi.

AFP, bu sözlerin, şu anda Ankara'da bulunan Neçirvan Barzani'nin "gelecek ay boru hattının açılabileceği" yönündeki sözlerinden hemen sonra gelmesine dikkat çekti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    PAZARLIKDA bir ısırık daha kapma çabasından başka bir şey değil.Birazda BİZİ ZORA sokup hizaya getirme denemesi.Bu girişimlerin sonu gelmeyecek.Bu hayatın ve bu coğrafyanın bir gerçeği.Öte yandan MALİKİ kim? İRAN KUKLASI,IRAKLI ŞİA.. HUMEYNİ 'nin ifadesiyle "BÜYÜK şeytan abd" IRAK 'ı terk ederken SON TÖRENDE "GİTMEYİN" diye kameraların ÖNÜNDE YALVARAN KİM? MALİKİ. Az palazlanınca BAŞBAKAN YARDIMCISI Haşimiyi (sünni kanadın güçlenmemesi adına) ASMAYA KALKAN KİM? ŞİA MALİKİ,BÜYÜK şeytan diye 40 yıldır(güya) kapıştığı abd ile bugün KANKA olan kim? İRAN.KÜFÜR kitabı yazan RÜŞDİ için ÖLÜM FETVASI veren,karikatür meselesinde COŞAN İRAN, neden Hz.ALİ(r.a) için (Sümme-HAŞA) ALLAH'ın(c.c) YERYÜZÜNDE BEDENLENMİŞ HALİDİR " diyen NUSAYRİLERLE, cESEDLE KANKA? Masum ÇOCUKLARI PARÇALAYAN, cESED in resmi ÜZERİNE insanları SECDE ETTİREN, HAŞA "La ilahe illa ESED" dedirten "KAFİRLERE" ARKA ÇIKAN, onlarla kol kola israil düşmanlığı NUMARALARI ile onyıllardır AT OYNATAN, müslümanları kandırıp sömüren KİM? SAHİ,kimin eli kimin cebinde? BÜYÜK şeytan KİM?
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. ırak merkezi yönetim ile en büyük bag iran ile olması düne kadar baglı olan iran irak üzerinden suriye üzerinde karalama yıkma politikası yapacagı kanaatindeyim .ırak bu saatten sonra tutarsız deyişken siyaset yapacakdır . iran ile anlaşmanın gereği suriye ile iç savaş sonlandırma süreçi hızlanacakdır ..
    Cevapla
  • Ümit 10 yıl önce Şikayet Et
    Amerika izin vermiyor. Türkiyenin para kazanmasını amerika ister mi?
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük - (Ceyhan) Yumurtalık Petrol Boru Hattı ve AKP seçmeninin anlamak istemediği K.Irak stratejisi ?. (Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı), Irak'taki Kerkük ve çevresindeki petrol sahasından başlayıp Türkiye'nin güneyindeki Adana iline bağlı Yumurtalık ilçesinde Akdeniz'e ulaşan ve iki ayrı hattan oluşan petrol boru hattıdır. Bu hatların biririncisi 1977'de, ikincisi de 1987'de devreye girdi. Türkiye nin muhatab olarak Irakın bütünlüğü yerine ABD güdümlü K.Irak ı dünya piyasasına açmakla ve Türkiye deki eyalet sistemi hayaliyle işin taşeronluğunu yapmakla birlikte ileriki dönemlerde olası Kerkük Ve Musul sorununa taraf olmaktadır. Kandil in Erbil de olduğunu, neler yapılmaya çalışıldığını sözde strateji olarak değerlendirmektesiniz .
    Cevapla
  • ercan aykan 10 yıl önce Şikayet Et
    AFERİN HÜKÜMETE...ÇOK HAS YAPTI.... Geçmişte terörden hergün birden fazla şehit verdiğimiz dönemlerde. Hükümet Irak hükümetine "sınırlar sizinse sahip çıkın, değilse gerekeni yapacağız" dediğinde. "orası kürtlerin kontrolünde, sorununuzu onlarla çözün" diyorlardı. Maksat PKK ile mücadele ederken, hükümeti zor duruma düşürmekti. Şimdi nolduda bir anda hakimmi oldunuz bütün sınırlarınıza. Evet orası sizin gibi Mezhep budalası Şiilerin, Amerikalının, İngilizin, Fransızın olacağına; aynı kıbleye döndüğüm, aynı peygambere inandığım Kürtün olsun ne olur. Büyük resme bakınca doğru yolu bulmak hiçde zor değil, lakin birilerinin uşaklığıyla, kafatasçı gözlüklerleriyle, ırkçı gözlerle bakınca insanın bulduğu tek şey Şeytan oluyor. Herzaman HAYIRLISI demekte fayda var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!