Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Molla' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Abdulkadir Molla'nın idam edilmesiyle ilgili "İdam cezası kararının, Sayın Başbakanımız dahil uluslararası alanda dile getirilen endişe ve telkinlere karşın infaz edilmesi büyük bir üzüntü ve infial yaratmıştır" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Molla' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Molla' açıklaması
GİRİŞ 13.12.2013 00:31 GÜNCELLEME 13.12.2013 00:31

Türkiye, Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla hakkında verilen idam cezası kararının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil uluslararası alanda dile getirilen endişe ve telkinlere karşın infaz edilmesinin büyük üzüntü ve infial yarattığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu infazı şiddetle kınıyor ve merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin bu üzücü sonucun ortaya çıkmaması için Sayın Cumhurbaşkanımızın Bangladeş Cumhurbaşkanı ve Başbakanına 2012 Aralık ayında gönderdikleri mektuplar da dahil, hem ikili temelde hem de uluslararası toplum nezdinde her türlü gayreti göstermiş ve her düzeyde gerekli girişimlerde bulunmuştur. Türkiye, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağı ve toplumsal uzlaşının bu yolla sağlanamayacağı görüşündedir. Cezanın infazının ve bu zihniyetle hareket edilmeye devam edilmesinin Bangladeş'te gerginliğin daha da tırmanmasına yol açmasından endişe etmekteyiz."

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Türkiye'nin, her zaman yanında durmaya devam edeceği dost ve kardeş Bangladeş halkının bu kritik süreçlerden toplumsal barış içinde çıkmasını samimiyetle temenni ettiği" vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!