Erdoğan'dan sert tepki: Büyük yanlış yaptılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'in Abdülkadir Molla'yı idam etmekle tarihin affetmeyeceği büyük bir yanlış yaptığını söyledi.

Erdoğan'dan sert tepki: Büyük yanlış yaptılar
Erdoğan'dan sert tepki: Büyük yanlış yaptılar
GİRİŞ 13.12.2013 14:57 GÜNCELLEME 13.12.2013 17:21

Erdoğan, "Siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir. Demokrasi mücadelesinden yılmamak gerekir." dedi.

Erdoğan, İzmir'de düzenlenen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'nın Bölge Toplantısı'nda konuştu.

Dün sabah saatlerinde Bangladeş başbakanını aradığıın belirten Erdoğan, "Kendisinden 65 yaşındaki Abdülkadir Molla'yı idam etmemeleri noktasında ricamıza rağmen, biz idamları kaldırdık bizde idam yok, 'Bangladeş'in geleceğinden endişe ediyoruz' dedik. Düşünebiliyor musunuz hükümetlerde bulunmuş ta 60'lı yıllardaki bir şeyin hesabını soruyorlar. Bugüne kadar bir atım atılmıyor. Hükümetlerde bulunmuş, Bangladeş'in ayrılması olayına bunalara karşı çıkmaları nedeniyle, kendilerine belli bir gerekçe uyduruluyor, bu gerekçenin tabi nedenli hakikat olup olmadığını bilip anlamak mümkün değil, ondan sonra Abdülkadir Molla 'ben af dilemem çünkü benim suçum yok' diyor ve dün akşam saatlerinde kendisini idam ediyorlar. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, 'şuanda ne kadarı daha var' diye sorulduğunda kendilerinin verdiği cevap, 'çok siyasi tutuklu var, 300 kadarda bu şekilde idamla yargılanacak isim var' diyorlar. Değerli kardeşlerim, dün kendisiyle 45 dakika kadar konuştum, Cumhurbaşkanımız daha mahkeme başlamadan önce kendilerine mektup yazmıştı. Dışişleri bakanım değişik ülkelere konuyu iletmiş olmasına rağmen maalesef Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlışı yaptı. Biz tabi kendisen Allah'tan rahmet diliyoruz, dünyada bu tip duygusal yargılamaların artık bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle hatırlatmak ve vurgulama istiyorum. Bangladeş halkına sabır temenni ediyoruz. Siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir. Demokrasi mücadelesinden yılmamak gerekir." şeklinde

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?