Coşkun: Oyun peşine düştüler

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, sandıkta aradığını bulamayanların, milletten istediğini alamayanların başka oyunların peşine düştüğünü söyledi.

Coşkun: Oyun peşine düştüler
Coşkun: Oyun peşine düştüler
GİRİŞ 12.01.2014 02:55 GÜNCELLEME 12.01.2014 02:55

Coşkun, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Zürih'te düzenlediği İş Adamları Tanışma Programı'na katılarak konuşma yaptı.

AK Parti iktidarının çalışmaları ve yatırımlarıyla büyüyen Türkiye'nin birilerini rahatsız ettiğini belirten Coşkun, "Sandıkta aradığını bulamayanlar, milletten istediğini alamayanlar başka oyunların peşine düştü" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılının mayıs ayında çok büyük projeleri açıkladığını anımsatan Coşkun, Gezi Parkı olayları ile bir bardak suda fırtına koparıldığını ve birilerinin düğmeye bastığını kaydetti.

Parti olarak ulaşılmayan, dokunulmayan, karışılmayan yerlere dokunduklarını dile getiren Coşkun, "Gezi olayları bir alaboraydı, masum insanları da kattılar. Dış dünyadaki itibarımızı zedelemek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar" dedi.

''O KARANLIKLARIN İÇERİSİNDE NAMLUYU BİZE DE YÖNELTTİLER''

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı mitinglerle bu dönemin atlatıldığına işaret eden Coşkun, 17 Aralık'ta yine birilerinin düğmeye bastığını ancak bu seferki aktörlerin yakından çıktığını söyledi.

Coşkun, şöyle konuştu:

"Ağlayarak, inleyerek, cebinizdekini, gönlünüzdekini alanlar, o karanlıkların içerisinde namluyu bize de yönelttiler. Beddualarla karışık bir süreç yaşadık, çok üzüldük. Müslüman Müslümana değil, bir başkasına bile beddua etmez. Kendilerine verilen imkan ve fırsatları, nankörlük yaparak, dışarıdan aldıkları destek ve yardımlarla karşımıza çıkmaya çalıştılar."

Türkiye'nin vesayet rejiminden kurtulduğunu düşündükleri sırada, karşılarına yargının çıktığını ifade eden Coşkun, bunun da tedbirinin alınacağını söyledi.

Coşkun, "Bir cemaat olgusu altında görev yapanlar, hizmet edenler o çerçeve içerisinde kalmalı, herkes de saygı duymalı. Biz hep bu nazarla baktık ve böylesine destek verdik" dedi.

''BAZILARINI ÜRKÜTMÜŞÜZ''

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Bolat ise yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla Türkiye'de güven ve istikrar ortamının sağlandığını ve Türkiye'nin her alanda yükselişe geçtiğini söyledi.

AK Parti'nin attığı adımlardan rahatsız olan çevreler olduğunu belirten Bolat, "Sessiz gitmekte fayda var, çok ürkütmüşüz etraftakileri" dedi.

2013 yılının mayıs ayında birden düğmeye basıldığını ifade eden Bolat, Gezi Parkı olaylarının bir darbe teşebbüsüne dönüştüğünü kaydetti.

Gezi Parkı olayları sırasında yabancı ülkelerden iktidara karşı çok fazla açıklama yapıldığına işaret eden Bolat, bugünlerde Almanya'nın Hamburg kentinde yaşanan olaylar konusunda ise hiçbir açıklama yapılmadığına dikkati çekti.

Demokrasi ve çoğulcu parlamenter rejimin kurallarının belli olduğuna işaret eden Bolat, "Seçimlerde olmayınca, sokak isyanlarıyla, vandalizmle, yargı vesayeti ile askeri vesayetle iktidar değiştirmek artık bugünün Türkiye'sinde inşallah bir daha olmayacak. Millet buna izin vermeyecek" diye konuştu.

Toplantıda, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Tanju Sümer, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Gazeteci Yazar Sami Özey, Bern Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ömer Faruk Çakır, UETD İsviçre Başkanı Emre Yılmaz, UETD İsviçre Ekonomi Birimi Başkanı Murat Hoş birer konuşma yaptı.

Toplantıya Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Aslı Oral ve Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani de katıldı.

AVRUPA ÇIKARMASI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal başkanlığındaki 10 milletvekili, İsviçre, Almanya, Fransa ve İsveç'te çeşitli programlara katılarak Türk vatandaşlarını "17 Aralık" operasyonu konusunda bilgilendiriyor.

Heyette, milletvekilleri Mahir Ünal ve Temel Coşkun'un yanı sıra Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı