Erdoğan, Zeydan ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan, Zeydan ile görüştü
Erdoğan, Zeydan ile görüştü
GİRİŞ 25.02.2014 00:13 GÜNCELLEME 25.02.2014 00:13

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, 17 Şubat devriminin 3. yıldönümünü kutlamakta olan Libya'nın yeniden inşası konusunda Türkiye olarak her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Erdoğan'ın Trablus ve Bingazi başta olmak üzere son dönemde artan şiddet olaylarının artmasından endişe duyduğunu belirtmesine karşılık olarak Zeydan ise bu tür hadiselerin kendilerini de üzdüğüne değinerek, ülkede güvenliği sağlama konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Zeydan, Libya'da demokrasiyi tesis etmeye yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, Libya'daki bu sürecin, tüm tarafların katılımıyla, ulusal diyalog ve uzlaşma temelinde yürütülmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Görüşmede, Türk müteahhitlik şirketlerinin sorunları başta olmak üzere ikili ekonomik ve ticari ilişkiler de gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, Libya'daki iç gelişmelerden dolayı Türk şirketlerin uğradığı zararlara ve ödenmeyen alacaklara değinerek, söz konusu zararların telafisi için somut adımlar atılmasının memnuniyetle karşılanacağını belirtti.

Libya Başbakanı Zeydan ise bu meselelerle ilgili gerekli müzakereleri yapmak üzere önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye bir resmi heyet göndermeyi planladıklarını ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlanıyor
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!