Ahmet Davutoğlu'ndan kürtçe konuşma

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen foruma katılmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentine gitti.

GİRİŞ 04.03.2014 11:37 GÜNCELLEME 04.03.2014 12:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nu, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih, Süleymaniye Valisi Behroz Muhammed ve diğer yetkililer karşıladı.

KÜRTLER'İN DAVOSU

Davutoğlu'nun katıldığı ve Kürtlerin Davosu olarak bilinen Süleymaniye Forumu'nun açılış konuşmasını IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani yaptı. Moderatörlüğünü Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih'in yapacağı foruma ayrıca çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve akademisyen katıldı. Forumda Irak'ın sorunları, petrol politikası, Türkiye-Irak-İran ilişkileri, Suriye'nin mevcut durumu ve geleceği, Ortadoğu'daki mezhepsel çatışmalar ve İran'daki değişim konuları ele alındı.

DAVUTOĞLU KÜRTÇE KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmaya Kürtçe konuşarak başladı. Davutoğlu burada büyük alkış topladı.

YORUMLAR 17
  • ferhad dag 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürtçeye karşı olanların nesli yavaş yavaş, Arapçaya karşı olanların nesli ise hızlı hızlı tükeniyor. Bir başka dil öğrenmekten aciz, tembel, disiplinsiz insanlar bir tek kendi dilleri ile yaşamaya mahkumdurlar. Halbuki ikinci, üçüncü ve daha da fazla dili konuşanlar, aynı zamanda o kadarda kültürü, ahlağı, milleti anlarlar, ırkçılıktan ve bir başka millete antipati duymaktan vazgeçerler. Bir yabancı dil bilen kişi -velevki Afrika'da bir kabilenin dili dahi olsa- asla ırkçı olmaz. Bizlerde Müslüman Kürt kardeşlerimizi, kültürlerini, dillerini, zılgıtlarını, adetlerini ve misafirperverliklerini seviyoruz. Onlara karşı olan bir kaç ırkçıyıda hayvanat bahçesine koyacağız ve torunlarımıza ''bak, işte bunlar Kürtlerden nefret eden bir kaç nesli kurumakta olan homo sapinler'' diyeceğiz.
    Cevapla
  • Yusuf Aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    OSMANLI PADIŞAH LARDAN BIRI İNGİLTEREDE KUNUŞMASINI TERCUMAN. yanlış anlatınca padışah ingilızce kunuşmasını kendı devam etmış o toplum şaşiyur bıze lazım dıl heryerde
    Cevapla
  • yunus doğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞU . Petrol işi ne oldu bu arada...Maliki'den izin alındı mı acaba..sözün özü iş bitiricilik'de çok zayıf kalıyoruz konuşmaktan çok icraat önemlidir..
    Cevapla
  • Onur Abas 10 yıl önce Şikayet Et
    seçim yaklaşıyor tabi kaybettiği oyları bir yerden kazanmaları gerek. zaten onlarca kez ben abd nin büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanıyım diyen parti müdürleri varken herşey beklenir bunlardan.
    Cevapla
  • aydın alal 10 yıl önce Şikayet Et
    Tek Ümmet. Müslümanım deyipte, halen kürtler, söz konusu olunca; Ümmet kavramını unutanlara yazıklar olsun. bumu siizn ümetçiliğiniz. bir bakkan kürtçe konuştu diye ülke bölünmez, aksine kardeşilk bağımız dahada güçlenir. bende kürdüm. Müslümat Türkte arapta, zazada ingilizde vss. hepsi kardeşimizdir. Ümmet anlayışı budur. kürtler sözkonus olunca bazı türk kardeşlerimizn rengi kaçıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü