Bakan Yılmaz: Uçaklarımız havada

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yılmaz: Uçaklarımız havada
Bakan Yılmaz: Uçaklarımız havada
GİRİŞ 17.03.2014 19:49 GÜNCELLEME 17.03.2014 19:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yılmaz, "Süleyman Şah Karakolu'nun bulunduğu yer,  Türkiye toprağıdır. Türk bayrağımız dalgalanır, askerlerimiz tarafından korunur.  Buraya karşı herhangi bir saldırı ihtimaline karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz  halindedir. Hatta çok net, uçaklarımız bile havadadır" dedi.

Bakan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sivas'ın Gemerek  ilçesinde gazetecilein gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

SURİYE'DEKİ TOPRAĞIMIZ

Bir basın mensubunun "Suriye'de bulunan ve Türkiye toprağı sayılan  Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bölge, El Kaide'ye bağlı Irak Şam Devleti  güçlerinin kontrolüne girdi. Burayla ilgili Türk askerlerine 'vur' emri verildi.  Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, "Süleyman Şah  Karakolu'nun bulunduğu yer, Türkiye toprağıdır. Türk bayrağımız dalgalanır,  askerlerimiz tarafından korunur. Buraya karşı herhangi bir saldırı ihtimaline  karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz halindedir. Hatta çok net, uçaklarımız bile  havadadır" diye konuştu.

Bu coğrafyada Türkiye'nin husumetini üzerine çekenlerin akibetinin  parlak olmadığını, Türkiye'yi düşman edinenlerin geleceğinin iyi olmadığını  vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Herkes tarihe dönsün baksın, Türk'e kim ihanet etmişse, bu ülkeyi kim  en zor döneminde yanlız bırakmışsa hepsi büyük hüsrana uğramıştır. Buna Ortadoğu  coğrafyası, Kırım da dahildir. Çünkü biz hak davanın savunucusuyuz. Eskiden ilahi  kelimetullah davacısının yeryüzündeki temsilcisiydik. Yani nedir o, hak hakim  olsun. Allah'ın yer yüzündeki halifesi olan insanlar kendi dili, dini ile özgürce  yaşasın. Dinde zorlama yok, biliyorsunuz. Bütün diller de Allah'ın  ayetlerindedir. Onda da bir zorlama yok, 'herkes istediğini konuşsun, herkes  huzur barış içerisinde yaşasın' diyorduk. Dolayısıyla Türkiye'nin husumetinden  kimseye bir iyilik gelmez. Türkiye'nin husumetini çekenlerin akıbeti berbat olur.  Dolayısıyla biz üzerimize düşeni yaptık. Ancak o çevredeki IŞİD güçlerinin  denetiminde olan bir bölgeden de bizim topraklarımıza bir saldırı olmayacağını  düşünüyoruz. Gereken tedbirleri aldık."

GÜLEN KONUSU

Fettullah Gülen'in bugün bir gazetede yer alan açıklamalarının  hatırlatılması üzerine, Yılmaz, "Allah yardımcısı olsun kardeşim. Biz hep şunu  söyledik, kendi nefsimizin dışında düşmanımız yok. Bunu söylerken de inan doğru  söylüyoruz" dedi.

AK Parti Hükümeti'nin 80 yılda yapılandan daha fazlasını yaptığını ve  halka hizmet yolunda olduklarını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onların kavgası nedir bilmiyorum ama biz bu millete biraz daha fazla  hizmet etmek, hizmetin kalitesini artırmak ve standardını yükseltmek istiyoruz.  Biz hizmet ile uğraşıyoruz. Birileri inan ki Türkiye'nin bu gidişinden  rahatsızlık duyuyor. İçeride bu gerçeği görmeyenleri de yanına alarak bu hizmet  kervanını durdurmak istiyorlar. Allah herkesin ufkunu açık etsin, Türkiye'nin  geleceğini göstersin. Bizim yaptıklarımız doğru. Seksen yılda yapılamayanı  yaptık. Türkiye'nin bu iyi gidişinden rahatsız olanlar var. Allah onlara yardım  etsin. Allah onların ufuklarını açsın diyorum."

Bakan Yılmaz, Gemerek ilçesinde, Sızır, Çepni ve İnkışla beldelerinde  yerel seçim mitinglerine katıldı.

YORUMLAR 3
  • Firat Boyan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hatice Hanım. Bu ülke parayla kurulmadı.
    Cevapla
  • Hatice 10 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli İstiyoruz.. 700 Bin kişi bedelli bekliyor. Bizde aileleri olarak bedelli askerliğin çıkmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • Vurdum Duyar 10 yıl önce Şikayet Et
    ah şu petrol . orada petrol olmayacak orası günlük gülistanlık olur :)) ingiliz napsın çorap çölü. oranın halkıda bunu düşünemiyorsa ve türkiyeye sırtını dönüyorsa gerisinde ne olacaksa Allah'ın izniyle olur. Ansızın gelen orduların sahibi Allah'tır... Herşey onun adıyla başlar ona şükürle biter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı