Tam sayfa ilan verip Türkiye'yi karaladılar

Türkiye Politikalar Merkezi, Türkiye'de sosyal paylaşım sitelerine getirilen yasaklarla ilgili, Washington Post Express gazetesine ilan verdi.

Tam sayfa ilan verip Türkiye'yi karaladılar
Tam sayfa ilan verip Türkiye'yi karaladılar
GİRİŞ 28.03.2014 11:50 GÜNCELLEME 28.03.2014 11:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Türkiye Politikaları Merkezi (TPC), Twitter ve YouToube'a getirilen yasakların ardından, Washington Post Express gazetesine tam sayfa ilan verdi.

İlanda hükümetin uygulamaları eleştirilirken, rakamlarla Türkiye'nin içinde bulunduğu savunulan durum anlatıldı.

"Eğer tüm bunlar Amerika'da olsaydı siz ne yapardınız?" başlıklı ilanda yer verilen rakamların ne anlama geldiği şöyle açıklandı:

1: Türkiye'nin ülkelere göre tutuklu gazeteciler listesindeki sıralaması

15: Gezi olaylarında öldürülen Berkin Elvan'ın yaşı

84: ABD'de Obama'ya Türkiye'deki gelişmelerden endişe duyduklarını belirten ABD'li uzmanların sayısı

120: Türkiye'nin cinsiyet ayrımcılığındaki dünyadaki ülkeler arasındaki yeri

12 milyon: Twitter yasağından etkilenen Türk kullanıcılarının sayısı

"KARA BİR LEKE"
TPC, ilan parasının halka açık internet ortamında yapılan, vatandaşların bağışları ile sağlandığını belirterek, "Bu ilanda insanlardan istediğimiz, bu haber ile bilgilenmelerinin yanı sıra bu soruyu kendilerine sorarak yanıtını aramaları ve bunu ilanda yer alan bölüme yazarak düşündüklerini sosyal medyada #twitterisblockedinturkey hashtag altında post etmeleri.

17 Aralık 2013 tarihinden beri her gün artan bir endişe ile hükümetin karıştığı yolsuzluk haberlerini takip ediyoruz. Hükümetin ise bu iddialar ve ortaya çıkan gerçekler karşısındaki cevabı sadece baskıcı çözümler yönünde olmaktadır. Gittikçe daha da kısıtlanan düşünce ve konuşma özgürlüğü, medya mensuplarının bastırılması ve yargıdaki ihlaller bu sözde çözümlerin ilk akla gelenleridir.

Erdoğan'ın kararıyla Twitter'in ve bugün alınan karar ile YouTube'un ülkemizde yasaklanması da hükümetin en son hak ihlali olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir kara leke olarak yerini almıştır" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 5
  • Ramazan Doğru 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc başbakanımızın yardımcısı olsun. başbakanın tek düşmanı türkiyede değil dünya uğraşıyor.buda demktirki başbakan doğru yolda MEVLAM yolunu açık etsin doğru yoldan ayırmasın.
    Cevapla
  • sfenks 10 yıl önce Şikayet Et
    sevindirici bir haber keşkek facebookta kapansa.. bütün bilgilerimiz yaptıklarımız özel hayatımız carşaf gib ortada. bu sitelerin kötü amacla kullanıldığı herkesce biliniyor ama genclerimiz ileri düşünmeden kullandıkları için bu önlemi ancak devlet alabilir ki o nedenle kapatılmaları yada geniş yakalar getirmeliri en iyi yol olur..
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıdaki Düşmandan Korkmuyoruz.. Bu vatana, içeride dost görünen düşmanların verdiği zararı, Çanakkale ve istiklal harbinde 7 düvel verememiştir. Allah sizi ıslah eylesin, ıslahınız mümkün değilse topunuzu kahreylesin. Biz sizide gömecek yer buluruz.
    Cevapla
  • marem er 10 yıl önce Şikayet Et
    evet kara bir lekesiniz siz. ülkemizin alnına yapışmış, ülkede yaşamayan ülkeye bir katkı sunmayan aksine çelme takan ülkemizi amerikaya, israile şikayet eden, milli güvenliğimizi hiçe sayan mahluklardan dolayı bir kara leke oluştu.
    Cevapla
  • asya yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    yahudi gazetesinden ne beklersin. .herkes kendi adamini savunur.sizin kim oldugunuzu cok iyi biliyoruz.siz ancak kendiniz gibileri kandirirsiniz.durmak yok yola devam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi