Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganlara tebrik

Dışişleri Bakanlığı Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında "Siyasi olgunluk içinde hareket eden Afgan devleti ve halkını sağduyulu tutumları nedeniyle tebrik ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganlara tebrik
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganlara tebrik
GİRİŞ 06.04.2014 13:37 GÜNCELLEME 06.04.2014 13:37

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da dün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Vilayet Şurası Seçimlerinin öngörülen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Afganistan'da 5 Nisan'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Vilayet Şurası Seçimlerinin öngörülen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçimleri başarısızlığa uğratmak amacıyla seçim günü dahil, son haftalarda gerçekleştirilen terör saldırıları böylece amacına ulaşamamıştır" denildi.

Resmi olmayan ilk tahminlere göre seçimlere yüzde 60 katılım oranının sağlanmasının, Afganistan'ın kendi ayakları üzerinde durma kararlılığını da bir kez daha teyit ettiğine değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca seçimlerin başarıyla düzenlenmesi, Afgan resmi kurumları ve Afgan güvenlik güçlerinin eriştikleri kapasiteyi ortaya koymak bakımından, ülkenin geleceği için umut vaad etmektedir. Bu olumlu gelişmelerde Cumhurbaşkanı Sayın Hamid Karzai'nin dirayetli liderliği de önemli bir rol oynamıştır.

Siyasi olgunluk içinde hareket eden Afgan devleti ve halkını sağduyulu tutumları nedeniyle tebrik ediyoruz. Türkiye, kardeş Afganistan'ın güvenlik, istikrar ve refahı için bu ülkeyle dayanışma içinde olmaya devam edecek ve Afgan halkının tercihini yansıtacak yeni Afgan yönetimiyle de öncekilerle olduğu gibi yakın işbirliği içinde çalışacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı