Dışişleri'nden "Mogadişu" kınaması

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri'nden "Mogadişu" kınaması
Dışişleri'nden "Mogadişu" kınaması
GİRİŞ 11.04.2014 19:04 GÜNCELLEME 11.04.2014 19:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mogadişu Büyükelçiliği arsasında bulunan inşaat şantiyesine omuzdan atılan RPG ile saldırı düzenlendiği, saldırıda iki işçinin yaralanmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Yaralılara ilk müdahalenin Mogadişu'da görevli Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı doktorları tarafından yapıldığı ve yaralı Türk vatandaşlarının, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla gece saat 03.20'de Ankara'ya getirilerek tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarına acil şifa dileğinin iletildiği açıklamada, "Türkiye, Mogadişu Büyükelçiliğimiz yerleşkesi inşaatında çalışan vatandaşlarımızı hedef alan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Bu hain saldırının faillerinin yakalanmasını ve adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz" ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin, Somali'de barış ve refahın tesisine katkıda bulunabilmek amacıyla Somali halkının yanında yer almaya devam edeceği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    uygur soydaşları ne zaman getireceksiniz?. uygur türklerinin akıbeti ne oldu? havalimanındakiler, malezyadakiler, taylanddakiler ne zaman kabul edilecek? Uygur türkleri bir plan dahilinde neden getirilmiyor? Göç almaya ihtiyacımız var. Uygur türklerini zulümden kurtaralım. Suriyeli soydaşları aldığımız gibi uygur türklerini de alalım. çinin güneyindeki diğer ülkelere sığınan uygurları neden getirmiyorsunuz?
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç hafta önce Kızılelma'da da Mogadişu saldırısı geçiyordu. 2. Kurtlar Vadisi diyebiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!