Barzani'den Abdullah Öcalan çıkışı

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, çözüm sürecinin sonuca ulaşması halinde Öcalan'ın serbest bırakılacağını söyledi. Barzani, "Öcalan'ı özgürleştirmek elimde olsa, bir an bile tereddüt etmezdim' dedi.

Barzani'den Abdullah Öcalan çıkışı
Barzani'den Abdullah Öcalan çıkışı
GİRİŞ 14.04.2014 17:08 GÜNCELLEME 14.04.2014 17:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak'taki gelişmelerle ilgili değerlendirme yapan Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, Türkiye'deki çözüm sürecine de değindi.

Mesud Barzani, Türkiye'de "çözüm süreci" sonuca ulaşıncaya kadar Abdullah Öcalan'ın sürece destek vermesini istedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, sürecin sonuca ulaşması halinde Öcalan'ın İmralı cezaevinden serbest bırakılacağını ifade etti.

Barzani, "Öcalan'ı özgürleştirmek elimde olsa, bir an bile tereddüt etmezdim" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 9
  • N.AYBARS 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanda Olsa Herkez Kendi Kanını Güdüyor!. Ferhad dağ , İmran Demir . Bebek katili ile islamı yan yana getirmeniz doğru değil.Açıklamalarınızla olayı bu kadar basite indirgemeniz , yapılanları sıradan olduğu aksettirmenizi milliyetçi duygularınıza bağlıyorum.Bir insanı Türk ,Kürt diye yargılamak yanlış ise de , sırf Kürt olduğu için suçluyu savunmakta ırkçılıktır.Bu ülkede bazı dönemler acılar çekildi.80 darbesinde sadece Kürtler değil , ülkücüler ,solcularda acılar çekti.Onlar devletine milletine isyan etmedi.Bakın Akpli olsun , Mhp , Chp olsun , Türklerin yüzde doksan dokuzu bu adamdan nefret ediyor.Peki durup düşünmek gerekmiyor mu. Yahu bu türklerin hepsimi vicdansız diye.Doğuda bir çok Kürt köyüde bu adam tarafından katledildi.Araştırın.Şimdi bizim polisimiz yakılıyor , şöförümüz taşlanıp öldürülüyor.Peki ne diyecez "Ya devlet Kürtlere zulüm etti, biz yakılmayı hak ettik mi " diyecez.Biraz insaflı olun.Bu yorumu yazan halktır.Benim en samimi arkaşım Kürt, onun annesi benim annnem, benim bayrağım onun bayrağıdır.
    Cevapla
  • cem toprak 10 yıl önce Şikayet Et
    cussss . ac tavuk ruyasinda dari gorurmus sayin barzani bey
    Cevapla
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen Kendi İşine Bak Barzani!!!!!!!!!!!!!!!!!. Apo hapiste ve herkez mutlu. Bir avuç insanın çıkacak demesiylede çıkamaz. Ne kadar çabuk ölürse o kadar çabuk çıkar anlaşıldımı mesaj?????????????????
    Cevapla
  • osman cevik 10 yıl önce Şikayet Et
    Saddam'ın da özgürlüğünü isteseydiniz. Saddamın ne suçu vardı niye astırdınız Halepçe katili diyerek . Sizinki acı bizimki acı değil herhalde
    Cevapla
  • ferhad dag 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerde, bu vatanda Türkler ve Araplar kadar acı çektiler.. Kemalizmin acı çektirmediği sıradan vatandaş kaldımıki? Türklerinde, Araplarında, Kürtlerinde dilini, alfabesini, elbisesini, dinini, kültürünü, adetlerini, isimlerini, soyadlarını değiştirdiler. Türkte atasının yazdıklarını okuyamaz oldu, Arapta, Kürtte bu memlekette. En çokta doğuda en doğuda yaşayan Kürtleri, en güneyde yaşayan Arapları, en kuzeyde yaşayan Lazları, en Batıda yaşıyan Türkleri insandan saymadılar, Sünni olanlarınada, Alevi olanlarınada acı çektirdiler. Bir tek kendileri insandı, bir tek kendileri özeldi ve bir tek kendileri bu vatanda söz sahibi idiler. Diğerleri hep koyundu, insan değildi, ezilmeleri gerekiyordu. Kürtler ilk baş kaldıran olunca, hep onlara yüklendiler. Arabıda, Lazıda, Çerkezide, Anadolu evladıda hep tıstı. Şimdide ilk baş kaldırana bütün günah yüklenmek isteniyor, Kemalizmin tüm günahları görmezlikten geliniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı