Davutoğlu'ndan Orta Afrika hamlesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Fransa'nın işgali altında olan Orta Afrika'ya bir ziyarette bulunacak.

Davutoğlu'ndan Orta Afrika hamlesi
Davutoğlu'ndan Orta Afrika hamlesi
GİRİŞ 25.04.2014 15:01 GÜNCELLEME 25.04.2014 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gedi. Görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilerin çok köklü bir tarihe sahip olduğunu vurguladı.

SUDAN İLE İLİŞKİLERİMİZ TARİHİ

Sudan'ın doğrudan komşusu olan ülkelerde çok ciddi gelişmeler yaşandığını ifade eden Davutoğlu, görüşmelerinde hem ikili hem de bölgesel konuları istişare etme fırsatı bulduklarının altını çizdi. İkili ilişkiler bağlamında çok önemli, büyük bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Davutoğlu, "Tigem projesi çerçevesinde Türkiye'nin teknolojik ve kredi imkanı sağladığı geniş tarım arazilerinde birlikte tarım projelerini geliştirme kararımız vardı. Bu projede gelinen son aşamayı birlikte değerlendirdik" diye konuştu. Bakan Davutoğlu, bu projenin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştireceğine dikkati çekti.

Sudan'ı Afrika'nın en büyük potansiyele sahip ülkelerinin başında gördüklerini ve her zaman işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Davutoğlu, imkanları paylaşarak ikili ilişkileri geliştirmek ve Sudan'ın kalkınması için her türlü ortak çabayı sergilemekte kararlı olduklarına işaret etti. Sudan Dışişleri Bakanı Karti'nin son dönemde Darfur ve Güney Sudan'da yaşananlara ilişkin bilgi de verdiğini belirten Davutoğlu, "Sudan'ın istikrarı Afrika'nın istikrarı demektir. Sudan'da iç barışın tesisi sadece Sudan'ın değil, Afrika'da da barışın tesisine doğrudan katkı yapar. Çünkü Sudan, Afrika'da en fazla komşuya sahip ülkelerin başında gelir" ifadelerini kullandı.

ORTA AFRİKA'YA ZİYARET

Türkiye'nin girişimiyle İslam İşbirliği Teşkilatı'nda (İİT) Orta Afrika Cumhuriyeti konusunda ortak bir temas grubu oluşturulduğunu hatırlatan Davutoğlu, İİT'den oluşan bir bakanlar heyetiyle Orta Afrika Cumhuriyeti'ne salı günü bir ziyaret gerçekleştireceği bilgisini verdi.

YORUMLAR 1
  • M. Oğuz YAMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje güzel..!. Bu proje candır..! Bu proje orta afrikayı açlıktan kurtarır. Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretir.. Ama fransız ve ingilizlkeride çok kızdırır... VAROL TÜRKİYEM..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor