Alman Cumhurbaşkanı'na çok sert cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a çok sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Bizimle konuştuğun gibi orada da aynısını konuşsana" dedi.

GİRİŞ 29.04.2014 12:10 GÜNCELLEME 29.04.2014 14:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İşte Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ziyaretinde olan Alman Cumhurbaşkanı'na yönelik açıklamaları;

-Alman Cumhurbaşkanı gelmiş benimle konuştuğu şeylerden sonra ODTÜ'ye gidiyor, orada garip, garip şeyler konuşuyor. Kendilerine yalan, yanlış neler anlatılmış neler öğretildiyse onu ifade ediyor. Bunu bizimle paylaştığın gibi aynen o şekilde ODTÜ'de yansıtsana. Ama üzüntü veren ne biliyor musunuz ODTÜ'de ona evsahipliği yapanların gerçekleri ona söylememeleri.

KORKUMUZ YOK

-Almanya'da Ali'siz Alevilik denen bir olay var, yani ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında, kendilerinin de desteklemiş olduğu bir yapı var, bunu bize yansıtıyorsun. Türkiye'de böyle bir alevi yok dedik. Almanya'daki bir kısım, avuç içi bir grup var, hem destekliyor almanlar, bunu da konuşacağım kendileriyle. Onların diliyle gelip burada konuşuyorlar. Bu yakışmaz. Kendisiyle yaklaşık iki saat baş başa olduk. O yemekte bunları açık açık konuştuk. İşin asıl sahibi biziz. Kendisine somut örnekler verdik. Almanya'da sana anlatılanları gider orada konuşursan, güçlü bir hükümetsiniz neden korkuyorsun, korkumuz yok dedik.

BUNLAR ÇİRKİN ŞEYLER

Kendisine birşey daha söyledik. O da neydi Ülkemizin iç işlerine karışılmasına asla tahammül edemeyiz. Bunu da kendisine söyledik. Sadece onu kullandı orada. Ne dedi 'Bu iç işlerinize karışmak gibi anlaşılmasın, ama...' Biz amayla çok çektik. Onun için bizim amayla falan uğraşacak halimiz yok. Onun için devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde hala kendisini rahip olarak zannediyor. Çünkü rahipti bir zamanlar. O anlayışla bakıyor. Olmaz. Bunlar çirkin şeyler.

SEN O AKLI KENDİNE SAKLA

-Almanya'da 8 vatandaşımız öldürülüyor. Bunun hesabını veremeyenler gelmiş bize akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla. Vatandaşlarımızın evi yakılıyor. Sen bunun hesabını soramıyorsun. Bize akıl veremezsin.

YORUMLAR 17
  • Zafer Yesil 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen gelmis gecmis en büyük Devlet adamisin sayin basbakanim. Bu almanlarin nasil irkci, ayrimci ve gaddar oldugunu en iyi Almanyada yasayanlar bilir. Bunlar 6,5 Yahudiyi gözünü kirpmadan gaz ocaklarinda yaktilar. Hergün burdaki vatandaslarimizi medya ve daha bir türlü yolla ayirimcilik yaparak besinci sinif Insan muamelesi yaparak asagiliyorlar. Birde bu insanlar gelmis bize demokrasi dersi vermeye karkiyor, inanamiyorum! Sayin Basbakanim sen bizi ve ülkemizi böyle savundugun sürece belimiz yere gelmez. Durmak yok yola devam, sonuna kadar seni destekliyoruz sayin BASBAKANIM!
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    bir alevi olarak yaziyorum. almanyada yasiyorum. aslen kizilbas alevisiyim . bu alisiz alevigi ateist aleviligi bilhassa bu sözde kominist bozmasi bazi cakma devrimciler cia ile mosad ile isbirligi icinde alevileri islamdan koparmak ilerde türkiyede bu temelde bir ic catisma ayristirma icin yapiyorlar. aleviler müslümandir. ben namaz kiliyorum, camiye gidiyorum. oruc tutuyorum zekat veriyorum ve kuranin bütün yasak ve emirlerini kabul ediyorum. ve hz. muhammedin son peygamber olduguna inaniyorum, tek farkimiz hz. alinin hz. ebubekir yerine halife olmasi gerektigine inaniyoruz. ve 12 imamlari hz. hasan ve hüseyinin sehadetlerini kerbalayi aniyoruz yezide lanet ediyoruz...
    Cevapla
  • burak sezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    Esas Alman kim ?. ALMAN cumhurbaşkanı Türkiye'ye niye geldi ? ODTÜ üniversitesi ile ne işi var ? Vakti ile Amerikan elçiside ORTA DOĞU üniversitesine hep giderdi. bir gün arabasını yaktılar orada.Deniz Gezmiş de ODTÜ üniversitesinde Konuşlanıyordu.ERDAL Ünönü de ORTADOĞU üniversitesinin BAŞI idi O zamanlar rektörlük yoktu.12 Mart muhtırası ile YURT dışına kaçmıştı ERDAL Bey...ne var bu ORTA DOĞUDA merak ediyoruz ,Geziden sonra bir Gezilik de onlar yaptılar, yol geçirmeyeceğiz dediler yol yapıldı, şimdi yayıla yayıla geçiyorlar.Hepsi bir yana Abdullah Gül alman c.başkanına '' twit vergi vermiyormuş başbakan öle söylüyor.biraz haklıda kendisi'' dedi...Şimdi kim alman usta..alman olan kim...
    Cevapla
  • ahmet karatepe 9 yıl önce Şikayet Et
    CESUR.. senin allah'ına kurban başbakanım.
    Cevapla
  • ahmet şevki topuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bize böyle konuşan başbakan lazım!. Konuş bu millet seninle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...