Erdoğan'dan 3 ülkeye Köşk turu

Haziran, AK Parti ve Başbakan Erdoğan için hareketli geçecek. Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yoğun bir Avrupa turuna hazırlanıyor.

Erdoğan'dan 3 ülkeye Köşk turu
Erdoğan'dan 3 ülkeye Köşk turu
GİRİŞ 05.06.2014 16:08 GÜNCELLEME 05.06.2014 16:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ay sonuna doğru açıklanacak. Başbakan Erdoğan’ın aday olması halinde partide yeni genel başkan ve başbakan isimleri de belirlenecek. Başbakan ise seçim öncesi Avrupa turu planlıyor.

Haziran ayı, AK Parti ve Başbakan Tayyip Erdoğan için hareketli geçecek. Erdoğan’ın, “AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını Haziran ayı ortasında açıklayacağız” sözleri bu ay karşılık bulacak. Genel eğilim Erdoğan’ın Köşk seçimlerinde AK Parti’nin adayı olacağına işaret ederken, Erdoğan sonrası genel başkan ve başbakan isimleri de bu süreçte netleşecek. AK Parti ve diğer partiler, Cumhurbaşkanı adaylarının başvuru dilekçelerini 29 Haziran ile 3 Temmuz arasında Yüksek Seçim Kurulu’na verecek.

RUHANİ GELECEK

Erdoğan hafta başında Ankara’da, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ni toplayacak. Erdoğan-Ruhani görüşmesinde önemli anlaşmalara imza atılması beklenirken, en önemli başlık doğalgaz olacak. Uluslararası tahkime taşınan İran gazında Türkiye’nin istediği fiyat indiriminin de bir kez daha gündeme gelmesi bekleniyor. İki lider arasında Suriye’deki seçimler ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin de müzakereler yapılacak.

FRANSA, HOLLANDA VE BELÇİKA'YA ÇIKARMA

Almanya’nın Köln kentinde on binlerce gurbetçiyle bir araya gelen Erdoğan’ın, Köşk seçimlerinde oy kullanacak gurbetçilerle buluşması haziran ayında da devam edecek.

Başbakan; Fransa, Hollanda, Belçika gibi ülkelere çıkarma yapmayı planlıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti’nin adayına destek isteyecek olan Erdoğan’ın gideceği ülkeler ve organizasyonlara dair planlamalar sürüyor. 660 bin seçmenden oy isteyecek olan Erdoğan, yurtiçinde de çeşitli illere ziyaretler yapacak.

TARİHİ CUMA

İstanbul Boğazı’nın kenarındaki Ortaköy Camii de 3 yıllık restorasyonun ardından Erdoğan ve beraberindekilerin kılacağı cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuç Gezici sol ve parelel cemaat Recep Tayyip Erdoğanı istemdikce...... .....Dünyada Recep Tayyip Erdoğan sevgisi çığ gibi büyüyecek........
    Cevapla
  • Buğra Bora 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya titresin. kılıçdaroğlu yine alay konusu oldu.bahçeli matematik hesabıyla yine güldürdü..başbakan almanyayı titretmişti...tarafsızlığınıza hayranım..
    Cevapla
  • halkınta kendisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten dünya lideri.... Recep Tayyip Erdoğan'ın hâl ve hareketleri geleceğin dünya liderliği ayak seslerini bize duyuruyor. Şuanda dış devletlerde seçime girse birçok yeri kazanır. Avrupa medyası Erdoğan'ı ne kadar diktatör gibi göstermeye çalışsada bir zaman sonra oralarda da Erdoğan sevgisi sel olup taşacak. Ben kendi ülkesi dışında bile büyük mitingler yapan başka bir lider görmedim. Allah yardımcısı olsun inşallah...
    Cevapla
  • kübra ablak 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin.. Sayın başbakanımızın ve çalışma arkadaşlarının Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Onların üstün gayret ve çabaları sayesinde ülkemiz normalleşiyor.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Aleviler yine karşı gelmek için çırpınacaklar !. Allaha çok şükürki biz çoğunluktayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması