Çiçek Azeri mevkidaşıyla görüştü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov’la bir araya geldi.

Çiçek Azeri mevkidaşıyla görüştü
Çiçek Azeri mevkidaşıyla görüştü
GİRİŞ 12.06.2014 15:01 GÜNCELLEME 12.06.2014 15:01

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 5. Genel Kuruluna katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov’la bir araya geldi.

Görüşmenin ana gündem maddesi, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi TÜRKPA’nın faaliyetleriydi. Cemil Çiçek, Türkiye’nin dönem başkanlığında geçen bir yılı değerlendirdi.

Ayrıca iki ülke arasında, ekonomik ve enerji alanındaki ilişkilere de vurgu yapıldı. Azerbaycan ve Türkiye arasında ticaret hacminin 2 milyar dolar olduğunu fakat bunun yetersiz olduğunu belirtildi. Enerji projelerinin önemine de değinen meclis başkanı, iki ülkenin gerçekleştirdiği projelerin yakın bir zamanda Avrupa enerji haritasını değiştireceğini söyledi.

Cemil Çiçek, Azerbaycan’la Türkiye arasındaki ilişkilerinin güçlenmesinin bölgesel istikrarın sağlanması açısından da önemli olduğunun altını çizdi. Daha sonra Çiçek, Kazakistan Meclis Başkanı Kabibulla Dzhakupov ve Kırgizistan Meclis Başkanı Asılbek Jimbekov`la da ikili görüşme yaptı.

Türkiye, TÜRKPA 5 inci Genel Kurul Toplantısıyla beraber dönem başkanlığını Azerbaycan’a devredecek.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le de bir araya gelecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu