Ricciardone müttefiklik vurgusu yaptı

Ricciardone: Türkiye ve ABD işbirliğinin ve iki ülkenin müttefik olarak durmasının her zamandan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Ricciardone müttefiklik vurgusu yaptı
Ricciardone müttefiklik vurgusu yaptı
GİRİŞ 01.07.2014 23:09 GÜNCELLEME 01.07.2014 23:09

ABD'nin bağımsızlığının 238'inci yıl dönümü ve "Milli Günü" dolayısıyla Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) resepsiyon verildi. Büyükelçi Ricciardone, resepsiyon alanında konukları, eşi Marie Ricciardone ile karşıladı.

Francis Ricciardone, Türkiye ve ABD milli marşlarının seslendirilmesinin ardından yaptığı konuşmaya, konukları Türkçe selamlayarak başladı.

İzmir'de ABD Milli Günü kutlama geleneğini başlatan ESBAŞ kurucusu merhum Kaya Tuncer'i özlemle andıklarını belirten Ricciardone, Türkiye'deki görev süresinin sona erecek olması nedeniyle 9'uncu kez katıldığı bu etkinlikte burukluk hissettiğini anlattı.

Türkiye'nin yakın bölgesinde son dönemde üzüntü verici hatta tarif edilemez acılar yaşandığını vurgulayan Ricciardone, "Özellikle yakın bölgede, baskı unsuru gelişmeler ve iç savaş söz konusu fakat bütün bu stresli gelişmeler ve değişen dünyaya rağmen Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler daha ileriye gitti ve her zamankinden güçlü hale geldi. Özellikle son dönemde bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeler, Türkiye ve ABD iş birliğinin ve iki ülkenin müttefik olarak durmasının her zamandan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'in kendisine yazdığı mektuba cevabında yer verdiği, "Bilhassa ki bizim iki memleketimiz, umumi sulh ve insanlığın saadetini istihdaf eden aynı ideali gütmektedir" sözlerine Türkçe atıfta bulunan Ricciardone, iki ülkenin ideal ortaklığına dikkati çekti.

Resepsiyona, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, bazı İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kentteki diplomatik temsilciler ile NATO Müttefik Kara Komutanlığı yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira