Dışişleri'nden 'İsrail' açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'den Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması istendi.

Dışişleri'nden 'İsrail' açıklaması!
Dışişleri'nden 'İsrail' açıklaması!
GİRİŞ 08.07.2014 19:41 GÜNCELLEME 08.07.2014 19:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma da çağrı yapılarak, konuyla ilgili uyarı ve telkinde bulunmaları istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı askeri operasyon, Gazze’de yıllardır abluka altında zor şartlar altında yaşamını idame ettirmeye çalışan mazlum Gazze halkının acılarını daha da arttırmanın yanısıra, İsrail’e yönelik haklı infiale sebebiyet verecektir.

İsrail’i Gazze’ye yönelik toplu cezalandırma yöntemiyle sürdürdüğü saldırılarını derhal durdurmaya ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası toplumu süratle devreye girerek bu saldırıların durdurulmasına dönük gerekli uyarı ve telkinlerde bulunmaya çağırıyoruz.

Filistin topraklarında son dönemde tırmanan gerilimin yol açtığı mevcut son derece hassas ortamda, tüm tarafların geçmişteki acılardan ders alarak itidal ve sağduyuyla hareket etmeleri, yeni bir şiddet sarmalının önlenebilmesi bakımından önem taşımaktadır."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • oğuz g 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet. şu çinede bir dur derseniz biz azınlık olan Türkler seviniriz yalandan da olsa bir dur deyin artık bu ne israil düşmanlığı düşman olacaksan tüm zalimlere ol da samimi diyelim! adamlar orucu bile yasakladı !!! hala chp mhpye giydirenler var burada paronayak olmuşsunuz arkadaşlar siz hükümet onlar değil şuan =) siz kendinize dönmedikçe böyle kafanıza vururlar işte!!!
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar işte bizim yapacağımız. Hadi hayırlı işler !
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    pek takmamışlar galiba. yoksa yanılıyormuyuz. Allah filistindekilere sabır kuvvet versin.
    Cevapla
  • seçkinms 9 yıl önce Şikayet Et
    eskiden lakin 200 sene eskiden. eskiden lakin 200 sene eskiden desen daha doğru olurdu, Türkiye şu 90 - 100 yıllık süreçte korkak bir politika uygulamıştır, ırak a girermişiz eskiden hadi ya, girdikte niye hakkımızı ekseri türkmen olan musul kerkük ü niye alamdık, yok eskiden olsa isarile hesabını sorarmışız, israile avrupa amerika hesap soramaz biz soracakmıız vay be, eskiden bizim ıkımız çıkamazdı, kaldı ki biz bugün güçü olsak bile içimizde ki gavurlardan filistin e ne, veya şunu da diyebilirim chp ve mhp veya bdp filistin umurunda değil onların, onlar arap deyip işin içinden çıkarlar, islam olduklarını düşünmezler. kıbrıs ı almak tarihimiz için önemlidir, buda korkakkıbrısı rumlştıran chp zihniyetinin eseri değil, milli görüşün işidir vesselam
    Cevapla
  • murat ateş 9 yıl önce Şikayet Et
    çok sert bir açıklama olmuş. israil de ne korkmuştur ya. kılıç kınından çıkmadan, söylenecek her şey boş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı